Voedselbank ontvangt grote cheque

Foto: Jan Krijtenburg

Uit handen van Jan Vriens en Rachel Konings, van Graphic Packaging in Hoogerheide, ontving Voedselbank Goed Ontmoet een cheque van € 4600,-.

Een grote cheque

Grote cheque moest in dit geval letterlijk worden genomen want hij was zo’n twee meter breed maar ook het bedrag was groot, een bedrag dat de voedselbank goed kan gebruiken.

Om aan alle eisen voor voedselveiligheid te kunnen blijven voldoen wordt het centrale magazijn in Bergen op Zoom namelijk binnen kort vernieuwd. Voedselbanken moeten namelijk aan dezelfde eisen voor voedselveiligheid voldoen als commerciële instellingen waar met voedsel wordt gewerkt en met het huidige centrale magazijn werd dat steeds moeilijker. Een aanvulling op het budget hiervoor was dus bijzonder welkom.

Wereldwijd

Bij het overhandigen van de cheque hield Jan Vriens, de Plant manager van Graphic Packaging International in Hoogerheide een korte toespraak. Hij vermelde in zijn toespraak dat door de corona crisis veel mensen wereldwijd in de problemen zijn gekomen.

De CEO van Graphic Packaging International, Mike Doss, heeft daarom besloten met zijn bedrijf, dat ook onderdeel is van de totale voedselketen, alle voedselbanken rondom vestigingen van Graphic Packaging International in de hele wereld met een financiële bijdrage te steunen. Dus niet alleen voedselbank Goed Ontmoet maar vele voedselbanken wereldwijd ontvingen een cheque.

Met het overhandigen van de cheque voor dit bedrag wil Graphic Packaging voedselbank Goed ontmoet helpen met het verzamelen en leveren van voedsel voor de lokale gemeenschap.

Graphic Packaging International

Graphic Packaging International heeft in de regio zo’n vierhonderd mensen in dienst en maakt verpakkingsproducten van karton, voornamelijk voor de voedsel industrie. Het karton zelf wordt in fabrieken in de USA gemaakt en in onder andere de vestiging in Hoogerheide wordt het verwerkt tot verpakkingen.

v.l.n.r. Leo den Heijer en Corry Damen van Goed Ontmoet en Rachel Konings en Jan Vriens van Graphic Packaging Int.

Goed Ontmoet

De voedselbank van Stichting Goed Ontmoet beschikt in West-Brabant over intake- en uitgiftepunten in zes gemeenten: Roosendaal, Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom, Tholen en Woensdrecht. Het uitgiftepunt voor Woensdrecht is gevestigd in De Remise aan de Trambaan in Calfven (Ossendrecht).

Het voedsel dat de voedselbank uitdeelt wordt door leveranciers gratis ter beschikking gesteld. Ook particulieren steunen de voedselbank. Zo zorgt bijvoorbeeld een vrijwilligster uit Ossendrecht voor plaatsen in supermarkten waar mensen etenswaren voor de voedselbank in kunnen leveren en zij verzamelt de ingeleverde etenswaren en brengt het naar het uitgifte punt van de voedselbank.

Naast het verstrekken van voedsel, probeert Stichting Goed Ontmoet ook om samen met lokale organisaties, de klanten weer te helpen om weer op eigen benen te staan.

Vrijwilligers aan het werk bij uitgiftepunt Woensdrecht

Links

 

Reacties