Corona Update voor Woensdrecht

Foto: Jan Krijtenburg

Woensdagmiddag maakte burgemeester Adriaansen de actuele stand van zaken over de corona situatie in Woensdrecht bekend.

Zesenvijftig besmettingen

Waren er twee weken geleden maar dertien corona besmettingen en geen slachtoffers in Woensdrecht, op dit moment zijn er zesenvijftig besmettingen geteld en daarvan zijn vijf patiënten overleden.

Corona storm

Veel corona gevallen waren er in verzorgingshuis Heideduin, waaronder ook de meeste dodelijke slachtoffers, maar verder zijn de corona gevallen verspreid over heel de gemeente Woensdrecht.
“We zitten midden in de corona storm”, aldus burgemeester Adriaansen, “en daarom is het alle hens aan dek”.
Helaas zijn er nog steeds elke dag nieuwe besmettingen maar positief nieuws is dat er binnen de gemeente qua handhaving geen excessen geweest zijn en men zich in het algemeen netjes houdt aan de regels.

Tevredenheid en waardering

Dinsdag heeft burgemeester Adriaansen een brief aan alle inwoners van de gemeente Woensdrecht geschreven over de corona crisis. Hij noemde daarin de inzet van de zorgmedewerkers, de tevredenheid over de opvolging van de maatregelen en het recente overlijden van enkele inwoners.

Wethouder Lars van der Beek is onlangs, samen met de burgemeester, de verzorgingshuizen in de gemeente langsgegaan om hun waardering (ook in de vorm van koeken) te laten blijken voor de inzet van de medewerkers.

Sporten voor kinderen

Na 11 mei mogen kinderen tot 12 jaar weer buiten meedoen aan sport activiteiten. geziend e bijzondere situatie is het de bedoeling dat ook kinderen die geen lid zijn van een sportvereniging, deel kunnen nemen aan trainingen van sportclubs. Ouders van kinderen die dit willen kunnen via de BWI contact opnemen met de buurtsportcoach om te horen hoe dit geregeld gaat worden.

Hoewel er wel gezamenlijk buiten gesport mag worden moeten de kinderen zich thuis omkleden en douchen. kantines, kleedkamers en dergelijke blijven dicht.

Basisscholen

Basisscholen gaan na de meivakantie weer open, maar met halve klassen. Hoe dit ingedeeld wordt bepalen de scholen zelf en zullen de scholen doorgeven aan de ouders. het bijzonder onderwijs zal, door de daar toch al kleine klassen, wel met hele klassen gaan beginnen. Het voortgezet onderwijs blijft voorlopig nog dicht.

Drugsoverlast bij de grens

Ondertussen melde de burgemeester dat er op de grens met België door marechaussee en Nederlandse en Belgische politie, extra gecontroleerd wordt op drugshandel en overlast.
Belgische dealers en kopers worden opgepakt en op de grens bij de Belgische politie afgeleverd waar ze voor het ongeoorloofd de grens oversteken in ieder geval meteen een boete van € 250 krijgen. Nederlandse dealers worden door de Nederlandse justitie verder aangepakt.

Reacties