Burgemeester en wethouder bezoeken voedselbank in Calfven

Foto: Leo den Heijer

Verrassing voor Voedselbank Goed ontmoet afdeling Ossendrecht (gemeente Woensdrecht).

Woensdag kreeg Leo den Heijer, Floormanager van Voedselbank Ossendrecht het verzoek van de gemeente of burgemeester, Steven Adriaansen en wethouder Lars van der Beek een bezoek konden brengen aan het  uitdeelpunt in De Remise.

Om de reguliere klanten van de voedselbank zoveel mogelijk privacy te geven stelde Den Heijer voor dat het bezoek om half drie zou plaatsvinden. Om vier uur ’s middags wordt er gestart met uitdelen en de vracht komt om drie uur. Klokslag half drie reed een auto de parkeerplaats op en daaruit stapte een drietal mensen, de burgemeester, de wethouder en een ambtenaar.

Met de deur in huis vallend bleken ze een attentie voor de vrijwilligers mee te brengen! Om hun inzet te belonen kregen ze een pluim van het gemeente bestuur en een pot Woensdrechtse snoepjes om uit te delen aan de vrijwilligers. Het geheel werd op film vastgelegd en diende als begin van een promotiefilmpje waarin de vrijwilligers als eerste figureerden, daarna werd deze pluim doorgegeven aan een andere instantie binnen de gemeente die zich ook inzet voor de medemens in deze moeilijke tijd…

“Wat een prachtige verrassing! Een fantastische erkenning van ons werk voor de minder bedeelden in onze nabije leefomgeving, onze eigen gemeente!”, aldus Den Heijer.

De pret werd nog groter toen net na de burgemeester en zijn gevolg een dame uit Ossendrecht de voedselbank kwam verblijden met de opbrengst van een actie die zij gestart was in haar dorp. In de Coöp kunnen mensen voedsel uit de supermarkt doneren in een speciaal karretje voor de voedselbank. Elke week komt deze initiatiefneemster de inhoud van dat karretje naar het  uitdeelpunt in De Remise brengen.

In de uitdeelhal stonden op dat moment al drie kratten appels van een lokale fruitkweker, een doos Winterwortelen, geschonken door het lokale Chinese restaurant Zhong en anderhalve tray flessen Chocomel die door een inwoner van Woensdrecht bij Den Heijer thuis waren afgezet.

Ondanks de crises in aanvoer (omdat de voedselbank centrale uitdeellocatie in Tilburg is uitgevallen) heeft Voedselbank Goed ontmoet afdeling Ossendrecht alle klanten van de Voedselbank ook deze week weer voldoende voedsel mee kunnen geven!

Foto en informatie: Leo den Heijer

Reacties