Op berenjacht in Woensdrecht

Foto: Jan Krijtenburg

Als speciale ‘corona activiteit’ voor kinderen wordt er een berenjacht op knuffelberen gehouden in, onder andere, de gemeente Woensdrecht.

De inspiratie voor de knuffelberenjacht komt uit het prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, dat in 1995 werd geschreven door Michael Rosen en Helen Oxenbury. De actie is komen overwaaien uit Australië en Engeland maar ondertussen is het een wereldwijde actie aan het worden.

Omdat alle leuke buiten- en binnen-activiteiten afgelast zijn in verband met het corona-virus, en het goed is voor kinderen om toch nog buiten ter spelen is de berenjacht een mooie mogelijkheid om toch wat leuks te doen.
Houdt wel rekening met de regels als de minimaal anderhalve meter afstand en behalve met gezinnen niet in groepen buiten gaan lopen.

Er is een speciale Google pagina waar je de locatie van alle beren kan vinden maar deze pagina zit met 20.000 aanmeldingen in Nederland nu al vol. Er wordt gewerkt aan een tweede pagina maar die is ten tijde van het schrijven van dit artikel nog niet beschikbaar.

Anneke Bustraan van Kombinocare in Hoogerheide zag deze actie voorbijkomen en besloot om hier ook in de gemeente Woensdrecht, via een post op de Facebook pagina van KombinoCare bekendheid aan te geven. Nu de officiële Google pagina vol is kunnen inwoners van de gemeente Woensdrecht die een beer voor hun raam zetten, ook hun adres, al dan niet met een foto van de beer, opgeven bij de post over de actie op de Facebook pagina van KombinaCare.

Links

Reacties