Beweegpark Hoogerheide opgeruimd tijdens World Clean Up Day

Foto: D66

Gehuld in witte jassen met daarop het logo van de politieke partij D66 hebben fractieleden zaterdagochtend het park achter het gemeentehuis opgeruimd. Ook op andere locaties hebben ze opgeruimd, met als resultaat vier volle vuilniszakken.

Afgelopen zaterdag, 17 september, was het ‘World Clean Up Day’. Op deze dag worden er wereldwijd diverse opruimacties georganiseerd om het probleem van zwerfvuil aan te pakken. “D66 Woensdrecht heeft meegedaan aan dit bijzondere initiatief en heeft met verschillende fractieleden twee locaties in Hoogerheide opgeruimd. De locaties staan er helaas om bekend dat er veel zwerfafval te vinden is”, meldt de partij in een persbericht.

Beweegpark

Met een diverse groep D66-leden is er zaterdagochtend eerst opgeruimd bij het beweegpark achter het gemeentehuis in Hoogerheide. Hier is veel zwerfafval opgeruimd, zodat de speeltuin en het beweegpark er nu weer netjes bij liggen. Vervolgens is de groep vertrokken naar recreatiepark Familyland. Vanuit daar is de weg richting de Huijbergseweg afgestruind. Hier zijn vooral veel blikjes en flesjes opgeruimd. In totaal zijn er vier vuilniszakken vol met afval uit de openbare ruimte gehaald. Deze mochten achtergelaten worden bij Familyland, zij hebben aangeboden om het afvoeren van het afval voor hun rekening te nemen.

Zwerfvuil

Fractievoorzitter Jeroen van der Ha is tevreden over de actie: “Het is mooi dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen. Als groene partij spreken we ons uit tegen zwerfafval, maar het is ook belangrijk de daad bij het woord te voegen. Met deze actie laten we zien waar we voor staan en helpen we actief mee de omgeving schoner te maken.” Naast Van der Ha, was onder andere ook raadslid Valerie Verkuijl van de partij: “Het is belangrijk aandacht te vragen voor dit probleem. Opruimen is natuurlijk goed, maar we moeten er ook voor zorgen dat mensen het niet in de natuur gooien. Dit vraagt enerzijds om bijvoorbeeld meer prullenbakken, maar anderzijds om educatie.”

Reacties

Cookieinstellingen