Weinig wielrenners en veel regen tijdens Ronde van Putte

Tijdens de Ronde van Putte die zondag in Putte plaatsvond, hebben de toeschouwers en renners de regen moeten trotseren. Dat meldt de organisatie van het evenement.

De interesse van de renners viel de organisatie wat tegen. “Maar de kracht van de organisatie is dat ze zich niet uit de wind laten slaan. Wij merken ook dat het wielerseizoen op het einde gaat lopen en zijn er al menige renners die hun fiets al aan de wilgen hebben hangen”, zegt Jeroen van Wezel.

Naast de wedstrijd in Putte was er ook de klassieker Ronde van Midden Brabant en de Nederlandse studenten Kampioenschap waar de organisatie een concurrent had. De elite-beloften hebben hun wedstrijd nu gezamenlijk gereden met de junioren. De renners die aanwezig waren zoals Etienne van Empel, Bas van Belle en Alex Gresnigtl hebben hard gestreden voor het Woensdrechtse wielerklassement.

Er ontstond al vroeg een kopgroep met de elite renners Etienne van Empel en Bas van Belle en de junioren Martijn Dingemans en Tim van der Zalm. Zij werkten allen goed samen. Achter de kopgroep ontstond een achtervolgende groep met o.a. Brent Vos, Maurits Neele en Niels van Beurden. De renners hebben een menig buien moeten trotseren. Bij de elite renners was het Etienne van Empel die de spurt won voor Bas van Belle. Van Empel had deze dag voldoende punten vergaard om de leiderstrui van het Woensdrechtse wielerklassement aan te trekken. Hij zal deze trui de komende wedstrijden in Ossendrecht ( 25 september) en Hoogerheide ( 2 oktober) met verve verdedigen.

Bij de junioren ging de overwinning naar Martijn Dingemans voor Tim van de Zalm. De derde plaats was voor Brent Vos voor Maurits Neele en Niels van Beurden. Op 25 september 2022 is de ronde van Ossendrecht en op 2 oktober 2022 de ronde van Hoogerheide.

Reacties

Cookieinstellingen