Woensdrecht peilt interesse voor electrische deelauto’s

Foto: OnzeAuto

In de gemeente Woensdrecht wordt een interessepeiling gedaan naar het gebruik van electrische deelauto’s.

Gemeente Woensdrecht en OnzeAuto onderzoeken met een interessepeiling de belangstelling om elektrische auto’s te delen met bewoners en organisaties.
Hoe meer mensen de peiling invullen, hoe groter de kans is dat er deelauto’s kunnen worden geplaatst.
Dus, klik op de link of scan de QR code en vul de peiling in. Het invullen kost slechts 2-3 minuten!

Tien deelnemers

Er zijn ongeveer tien deelnemers nodig om een elektrische deelauto te kunnen plaatsen. Als er voldoende belangstelling is, dan kunnen er nog dit jaar auto’s worden geplaatst. Door het invullen van de interessepeiling ontstaat er een goed beeld op welke locaties het kansrijk is om te starten.
Wethouder De Heer: “Stuur de peiling gerust door naar buurtgenoten, hoe meer interessepeilingen er worden ingevuld, hoe groter de kans is dat er in jullie buurt ook een deelauto komt.”

Onnodige kosten

Wethouder De Heer: “Ik begrijp heel goed dat veel mensen zullen moeten wennen aan het idee van deelfietsen en -auto’s. Maar ik geloof er echt in dat dit de toekomst is. Als je bedenkt  hoeveel auto’s er zijn die het grootste gedeelte van de tijd stilstaan en welke onnodige kosten en straten vol met geparkeerde auto’s dit met zich meebrengt, dan is het misschien toch de moeite waard om je eens te verdiepen in alternatieven zoals een deelauto of het nemen van het openbaar vervoer en het gebruiken van een deelfiets.”

Hoe werkt autodelen

Veel mensen hebben een auto die het grootste deel van de tijd stilstaat. Dit zorgt voor veel onnodige kosten. Door een auto te delen, deel je niet alleen de kosten van een auto, maar zorg je ook voor meer ruimte in de buurt. Omdat de deelauto’s elektrisch zijn, is het ook nog een hele duurzame optie.

Wist je dat autodelers 30% minder kilometers maken? Autodelers nemen vaker de fiets en ritjes worden gecombineerd. Het enige wat je nodig hebt om de elektrische auto’s te delen is de app op je telefoon. Hiermee maak je je reservering en kun je de auto openen en sluiten.

Je kunt de deelauto gebruiken voor een uurtje om even boodschappen te doen, maar je kunt ook een weekendje weg of zelfs op vakantie!

Wat kost autodelen?

Met een deelauto weet je precies wat je betaalt voor je auto. Je kunt al een proefabonnement nemen zonder vaste kosten per maand. Wie regelmatig gebruik maakt van de deelauto, is voordeliger uit met een betaald abonnement met lagere uur en kilometertarieven. Heeft iemand in jouw huishouden al een abonnement? Dan kun je gebruik maken van hetzelfde rijtegoed. Er zijn al rijtegoeden vanaf € 50 euro per maand.

De meeste autodelers besparen al gauw € 200 tot € 300 per maand!

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen