Deelfietsen bij bushaltes in Woensdrecht

Foto: Jan Krijtenburg

Bij twee bushaltes in de gemeente Woensdrecht zijn vanaf heden deelfietsen verkrijgbaar.

Duurzaamheidsvisie en Verkeers- en vervoersplan

In de gemeentelijke Duurzaamheidsvisie 2017-2035 en in het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) 2021-2025 is het onderwerp ‘duurzame mobiliteit’ een belangrijk thema. De gemeente Woensdrecht speelt hierin een faciliterende en stimulerende rol. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een carpoolplaats, het meewerken aan het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto’s en het voorzien in goede fietspaden.

Wethouder De Heer: “Mobiliteit is niet altijd te voorkomen, maar de wijze van transport kan vaak wel worden veranderd. We willen daarom het gebruik van openbaar vervoer, fietsen en deelauto’s stimuleren”.

Deelfietsen bushaltes

Onlangs zijn bij twee bushaltes in de gemeente Woensdrecht deelfietsen geplaatst. Het gaat om de bushalte aan de Siardus Bogaertslaan in Huijbergen en die aan de Scheldeweg nabij de kerk in Hoogerheide.

Waar de bus stopt kun je vanaf nu het laatste stukje van je reis afleggen per (deel)fiets. De deelfietsen zijn te gebruiken met de app ‘Gimble’ en blijven in ieder geval tot 1-1-2024 staan.

Dan wordt geëvalueerd of er veel gebruik van gemaakt wordt en of het zinvol is om de deelfietsen te laten staan en eventueel uit te breiden

Reacties

Cookieinstellingen