Brabantse Wal Wielerevents start weer op voor het 2de gedeelte

Foto: Wielercomite’s Huijbergen

Na de zomerstop start Brabantse Wal Wielerevents weer op met de laatste drie wedstrijden.

De succesvolle formule van de Brabantse Wal Wielerevents gaat hun 2de gedeelte opstarten. Na de eerste wedstrijden in maart: Woensdrecht 18 maart en Huijbergen 25 maart zullen de maanden september en oktober weer bol staan van wielerwedsstrijden op de Brabantse Wal.

Putte

Zondag 18 september zullen de renners in Putte hun hartje kunnen ophalen op het snelle rondje rondom het voetbalveld van de Grenswachters met start/finish in de Koppelstraat. De start van de de nieuwelingen zal om 12.00 uur zijn. Vanwege de beperkte deelname van de elite/beloften zullen zij gezamenlijk starten met de junioren om 13.15 uur.

Ossendrecht

Daarna zal op 25 september de start/finish in de Molendreef in Ossendrecht getrokken worden. Dit eens geheel nieuw parcours van 2150 meter. Hier starten wederom de nieuwelingen ( 12.00 uur), elite/beloften vrouwen (13.15 uur) en de elite/beloften heren renners ( 15.00 uur). Hopelijk staat er bij de elite/beloften vrouwen een waardig UCI rennersveld waar misschien Thalita de Jong een thuiswedstrijd kan rijden. In ieder geval zal Europees Kampioen Lorena Wiebes aan het vertrek staan. Vooraf aan het startschot zal zij door de organisatie van de BWW gehuldigd worden vanwege haar behaalde titel.

Hoogerheide

De finale van de Brabantse Wal Wielerevents zal in Hoogerheide plaatsvinden op 2 oktober. Start/finish is gelegen op de Raadhuisstraat. Daarna gaan de renners via de Onderstal, Scheldeweg, Nieuweweg wederom via de Onderstal over de Scheldeweg naar de Raadhuisstraat In Hoogerheide zal er startgelegenheid zijn voor de nieuwelingen (12.00 uur), junioren (13.15 uur) en de elite/beloften heren renners ( 15.00 uur)

Uitslagen van eerdere wedstrijden

Huijbergen (woensdrecht.nieuws.nl/brabantse-wal-wielerevents-in-huijbergen)

Elite/beloften: 1. Joren Bloem 2. Tim Bierkens 3. Marijn Maas
Junioren: 1. Ryan Gal 2. Ed Uptegrove 3. Mees de Vos
Nieuwelingen: 1. Senna Remijn 2. Renzo Moretti 3. Danny Turkstra

Woensdrecht (woensdrecht.nieuws.nl/spannende-ronde-van-woensdrecht)

Elite beloften heren: 1 Etienne van Empel , 2 Bas van Belle, 3 Sam Gademan
Elite/beloften dames: 1 Thalita de Jong, 2 Anneke Dijkstra, 3 Mareille Meijering
Nieuwelingen: 1 Pepijn de Kok, 2 Thijs Vrij, 3 Ruud Junior Nagengast

Spektakel

De organisatie verwacht veel spektakel, want er wordt in 5 wedstrijden bij de elite/beloften/amateur peloton gestreden om het Gemeente Woensdrecht klassement, een klassement met een heuse “”Woensdrecht leiderstrui” en waaraan mooie geldprijzen zijn verbonden. Momenteel wordt het klassement bij de elite/beloften renners aangevoerd door Jarno Gmelich Meijling met 57 punten vervolgens Etienne van Empel (45p), Joren Bloem ( 43p), Niels Boele (42p), Tim Bierkens (41p), Pieter Verhoeven (41p), Bas van Belle (40p), Tijs van den Bemt (38p), Tim Christen (38p) en Sam Gademan (35p)

Koersen in de hele gemeente

Vanuit de KNWU en de gemeente Woensdrecht krijgt de organisatie haar volledige medewerking. Door het bundelen van krachten blijkt het mogelijk om in de hele gemeente weer koers te kunnen laten zien. Daar waar in andere plaatsen deze wedstrijden wegvallen. Het enthousiasme bij de wielerliefhebbers en sponsoren is groot. Maar het meest verheugd zijn wel de renners, zij kunnen weer hun geliefde sport beoefenen. Naar verwachting zal het daarom ook storm lopen met inschrijvingen. Jeroen van Wezel, secretaris van Wielercomité Huijbergen denkt dat alle categorieën overvol zullen zijn: “We zullen zeker bij de elite/beloften/amateur te weinig startgelegenheid hebben.

Alle info op www.vriendenvandekoers.nl en op www.wchuijbergen.nl

Programma Brabantse Wal Wielerevents 2022

  • 18 september Putte : nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs
  • 25 september Ossendrecht : nieuwelingen, elite/belofte vrouwen, elite/beloften heren/amateurs
  • 2 oktober Hoogerheide : nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs

Reacties

Cookieinstellingen