Verse friet is ambachtsproduct bij Pommes Youpes

Foto:

In het centrum van Bergen op Zoom opende dit weekend een frietzaak van ongekende allure. De gefrituurde producten worden bij Pommes Youpes niet gezien als fastfood, maar als vers ambachtsproduct.

Pommes Youpes heeft twee naamgevers: Pommes staat voor aardappelen of friet en Youpes is afgeleid van de naam van eigenaar Joep Blokland. Joep is de uitbater van biercafé ’s Locomotiefke op de Grote Markt. Afgelopen (lockdown) winter verkocht het biercafé onder de naam Soupes Youpes nog verse soep in de buitenlucht.

Pommes Youpes staat naar eigen zeggen met een eerlijk en verantwoord assortiment voor u klaar. “Vanuit onze bar serveren wij duurzame en ambachtelijk gebrouwen bieren, (lokale) biologische wijnen en verantwoorde frisdranken. Hierbij zetten wij veganistische alternatieven in de schijnwerpers.”

De levering van apparatuur duurde langer dan de bedoeling was. Om die reden liet de opening nog even op zich wachten. “Achter de schermen waren wij natuurlijk al wel druk bezig met de ontwikkeling van de kaart.” Bovenaan die kaart staat vers gesneden friet, hét ambachtsproduct van Pommes Youpes. “Met aardappelen rechtstreeks uit de klei van een lokale teler toveren wij van jong tot oud een smakelijke glimlach op ieders gezicht.”

  • Locatie: Grote Markt 9, links van de peperbus

Reacties

Cookieinstellingen