Sylvia Krijnen: “Koekie’s, liefde voor chocola!”

Foto:

Kwaliteit is één van de speerpunten van Koekie’s chocola en snoep. Acht vragen aan Sylvia Krijnen van het bedrijf in Hoogerheide . “Koekie’s, liefde voor chocola!”

Dit bedrijfsartikel is geplaatst in het kader van de ondernemer-in-het-zonnetje actie. Door de uitbraak van het coronavirus beleven ondernemers lastige tijden. Wij hopen ze te ondersteunen met deze publiciteit. Het artikel is gemaakt met behulp van NewsMarker.nl.

Koekie’s chocola en snoep is opgericht in 2019 en bestaat dit jaar dus 1 jaar. Het gezicht achter het bedrijf is de 38-jarige Eigenaresse Sylvia Krijnen. Koekie’s chocola en snoep richt zich landelijk op particulieren.

Kunt u uitleggen wat Koekie’s chocola en snoep doet?

”Ik maak verschillende chocolade producten, voornamelijk erotische chocola, pimp pakketten.. maar ook bonbons met likeur vullingen en verschillende soorten rotsjes.”

Wat was voor u de motivatie om in 2019 het bedrijf Koekie’s chocola en snoep op te richten?

”Het is voor mij een uit de hand gelopen hobby. 4 jaar geleden uit nieuwsgierigheid met chocolade gaan experimenteren, verschillende dingen gemaakt. Na 3 jaar kon ik niet meer van een hobby spreken. Vooral de erotische chocola wordt heel veel besteld voor o.a. vrijgezellenfeesten..die nu allemaal worden gecanceld helaas”

Waarom is Kwaliteit een speerpunt binnen het bedrijf?

”Ik vind het belangrijk dat de chocola die ik maak en lever van goede kwaliteit is. Daarom gebruik ik ook vrijwel alleen Callebaut chocola”

Wat is verder een belangrijk speerpunt van Koekie’s chocola en snoep en waarom?

”Service. Gelukkig komt het niet vaak voor, maar mocht iemand, om wat voor reden dan ook, niet tevreden zijn, zal ik er alles aan doen om dit toch te compenseren. Soms breekt er iets tijdens het versturen, dan zorg ik dat de klant kosteloos nieuwe producten ontvangt.”

Wat zijn uw belangrijkste drijfveer?

”Ik zie het nog steeds als uit de hand gelopen hobby, maar ik stel mijn doelen wel telkens bij. Momenteel ben ik hard aan het sparen om een deel van ons huis te verbouwen tot werkruimte, speciaal voor de chocola ”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor u uit?

”Nadat mijn zoontje, normaal gesproken, naar school is, zorg ik dat de chocola al gesmolten is en bewerkt is om te kunnen gieten. Dan ben ik vaak, tot hij uit school komt, bezig met chocolade maken, bestellingen klaarzetten en inpakken, eventueel bestellingen naar het postkantoor brengen. Daarna alles opruimen en schoonmaken, eten koken en s’avonds wat administratie doen en online inkopen doen.”

Zou je een project kunnen noemen waar je trots op bent?

”Doordat ik, puur uit de grap, een keer erotische chocola ben gaan maken en dit ineens insloeg als een bom, ben ik trots dat ik hier mijn succes aan te danken heb.
Telkens weer nieuwe dingen bedenken, die vervolgens goed worden ontvangen, geeft mij het zelfvertrouwen om verder te denken en nog creatiever te worden. ”

Waar staat Koekie’s chocola en snoep over vijf jaar wat u betreft?

”Over 5 jaar hoop ik toch wel dat ons huis dusdanig is aangepast dat ik echt een aparte werkruimte heb. Verder durf ik echt nog niet te kijken.”

Voor meer informatie over Koekie’s chocola en snoep kijkt u op https://www.facebook.com/koekiesbonbons.

Reacties