Ruitersportzaak Le Cheval in ruim nieuw pand

Mariska en Miquela met hun paard Lucky voor het nieuwe pand
Foto: Jan

Vanaf woensdag 1 november is ruitersportzaak Le Cheval gevestigd in een nieuw pand aan de Wouwbaan.

Mariska de Kort, zelf enthousiast ruiter, zocht een jaar of vier geleden zonder het gewenste resultaat naar tweedehands ruiterkleding voor haar dochter. Daardoor besloot zij zelf,  vanuit de bijkeuken van haar huis, een handel op te zetten van tweedehands ruiterkleding. Via Facebook, vrienden en kennissen begon ze haar bedrijf uit te breiden

Dit liep goed en niet veel later was de bijkeuken te klein en verhuisde Le Cheval naar een pand aan de Putseweg in Hoogerheide. Hier kwam, na vraag van klanten, ook nieuwe ruiterkleding in het assortiment. In het pand aan de Putseweg kon de zaak weer een aantal jaren groeien, totdat ook deze ruimte te klein werd.

Uiteindelijk kwam het pand aan de Wouwbaan 252 in Hoogerheide te huur, drie keer zo ruim dan het vorige pand en met een grote winkelruimte, een magazijn en een ruime parkeerplaats voor het pand. Een parkeerplaats met ruimte genoeg voor bijvoorbeeld klanten met een paardentrailer achter de auto.

Het oude en het nieuwe pand van Le Cheval

Ondertussen is de focus van de handel ook verschoven van tweedehands ruiterkleding naar nieuwe kleding en andere ruitersport artikelen, hoewel er nog steeds ook tweedehands ruiterkleding te koop is.

Veel meer dan alleen kleding

Hoewel steeds meer via webwinkels gekocht wordt, denkt Mariska door scherpe prijzen, goede service en een gezellige winkel de concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

In haar zaak verkoopt Mariska ook verzorgingsartikelen voor paarden van haar eigen merk, Lucky’s Choice, naar de naam van haar eigen paard.

Lucky’s Choice

Naast dat Mariska en haar dochter Miquela zelf fervent ruiter zijn, sponsort Mariska ook Yoni Bulterys die met haar paard Igor van Holheide spring-wedstrijden rijdt.

Springruiter Yoni Bulterys en Mariska de Kort

 

Reacties