Vrijwilligers planten 9000 bloembollen in Ossendrecht

Bloembollen planten
Foto: Gemeente Woensdrecht

Woensdagmorgen werden door vrijwilligers, samen met wethouder Van Agtmaal, de laatste van de 9000 bloembollen geplant in Ossendrecht.

In de gemeente Woensdrecht zijn er veel mensen die zich geheel vrijwillig inzetten voor hun straat of buurt. Een van deze mooie initiatieven is het 8-lanen initiatief in Ossendrecht. Wat ooit begon met het opknappen van gemeentelijke bospercelen door buurtbewoners is nu uitgegroeid tot een vaste club vrijwilligers die het onderhoud van maar liefst acht straten (de zogenaamde “8-lanen”) verzorgen.

De buurt gaat er steeds mooier uitzien nu de door de bewoners nieuw geplante bomen steeds groter worden en de vrijwilligers blijven zaken toevoegen die het aanblik van de buurt verbeteren. Een tijdje geleden is er nog een zelfgemaakt hekwerk geplaatst.

Vanmorgen is wethouder Van Agtmaal een kijkje gaan nemen bij de 8-lanen in Ossendrecht. Woensdagmorgen werden de laatste van de 9000 bloembollen de grond in gedaan. Er werd afgesproken bij de grote kei die onlangs door de gemeente in de wijk is gelegd. Toepasselijk, want volgens wethouder Van Agtmaal zijn de vrijwilligers ‘kei-goed’ bezig!

De bloembollen zijn gefinancierd door de gemeente en de bewoners hebben voor het planten ervan gezorgd.

Reacties