Panoramabord en extra watertappunt in kern Woensdrecht

Foto: Jan Krijtenburg

Aanschaf panoramabord bij het uitkijkpunt op de Rijzendeweg en een extra watertappunt in de kern Woensdrecht.

Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs ingestemd met het plan om een panoramabord te realiseren voor Dorpsplatform Woensdrecht, Stichting Brabantse Wal en het Geopark Schelde Delta partnernetwerk bij het uitkijkpunt aan de Rijzendeweg en de realisatie van een extra watertappunt aan het Col. Whitakerplein te Woensdrecht. De kosten hiervoor bedragen € 2.681,-.

Achtergrond

Dorpsplatform Woensdrecht had het idee om bij het uitkijkpunt aan de Rijzendeweg te Woensdrecht via een panoramabord informatie te geven over wat er te zien is vanaf dit punt. In samenwerking met Stichting Brabantse Wal en het Geopark Schelde Delta partnernetwerk is er een mooi plan ontwikkeld waarvan de kosten gedeeld worden.
Daarnaast is de wens van het Dorpsplatform om aan het Col. Whitakerplein ook een watertappunt te krijgen.

Wethouder Van Agtmaal: “Met het realiseren van dit samenwerkingsverband voor het panoramabord is er een mooie slag geslagen voor toekomstige projecten.”

Dorpsplatform Woensdrecht: “Geweldig dat met dit samenwerkingsverband de kosten beperkt zijn gebleven waardoor er ook een extra watertappunt gerealiseerd kan worden.”

Stichting Brabantse Wal: “Door het snelle handelen van alle partijen staat er straks een informatiebord waar we allemaal trots op zijn.”

Het Geopark Schelde Delta partnernetwerk: “Door deze prettige samenwerking wordt concreet gewerkt om het UNESCO Geopark keurmerk binnen te halen. Het eerste informatiebord wordt onthuld in Woensdrecht op de Brabantse Wal waar het Geopark initiatief is geboren.”

Panoramabord

Op het draaibare panoramabord zal op beide kanten informatie komen over wat er nu te zien is en vroeger te zien was vanaf het uitkijkpunt aan de Rijzendeweg.

Watertappunt

Bij het uitkijkpunt aan de Rijzendeweg komt een watertappunt. Het dorpsplatform is echter van mening, dat ook bij het Col. Whitakerplein een watertappunt hoort en heeft zich voor deze realisatie ingezet.

Financiën

Voor de kern Woensdrecht is een resterend iDOP-budget (integraal Dorpsontwikkelings-budget) gereserveerd van € 8.564. Dit kan tot 31 december 2020 besteed worden aan projecten die in lijn zijn met de eerder geformuleerde plannen van het iDOP en de leefbaarheidsagenda van het dorpsplatform. De plannen voor het panoramabord en extra watertappunt passen hierin en kosten € 2.681,-.

Wethouder Van Agtmaal: “Nu de kosten van het informatiebord door dit samenwerkingsverband verdeeld konden worden, blijft er meer budget over om in te zetten voor de leefbaarheid van Woensdrecht.”

Ook Woensdrecht

Saillant detail is dat de huidige wethouder jeffrey van Agtmaal, het voorstel om watertappunten in Brabantse gemeenten te installeren al eens gedaan heeft in de tijd dat hij statenlid voor de provincie Noord-Brabant was, maar dat de gemeente Woensdrecht toen niet mee kon doen.

Reacties