Nieuw speeltoestel officieel in gebruik genomen

Foto: Jan Krijtenburg

Het nieuwe speeltoestel op de hoek van de Fortuinstraat en de Berglaan in Woensdrecht is donderdagmiddag officieel in gebruik genomen.

Achtergrond

Op de hoek Fortuinstraat en  de Berglaan in Woensdrecht stond altijd een groot klimtoestel. Helaas hebben onverlaten het nodig gevonden om dit te vernielen tijdens de jaarwisseling. De gemeente heeft het restant van het toestel toen moeten opruimen.

Dorpsplatform

De jeugd in Woensdrecht mist door deze vernieling een speelgelegenheid. Het dorpsplatform heeft daarom een initiatief ingediend en aangegeven wat voor soort toestel zij graag teruggeplaatst zouden zien.

De gemeente vondt de vernieling van het speeltoestel dan ook zéér vervelend, mede omdat er vanuit het reguliere speeltoestellenbeleid niet genoeg budget voor een nieuw toestel aanwezig was. Samen met het dorpsplatform werd nu besloten om vanuit een ander budget, de zogenaamde iDOP-gelden, een nieuw toestel aan te schaffen.  iDOP staat voor integraal dorpsontwikkelingsplan. Voor de kern Woensdrecht zijn hieruit de afgelopen periode al diverse uitgaven gedaan op initiatief van het dorpsplatform, zoals de aanpassingen aan het oude kerkhof op de Rijzendeweg en het aanplanten en inzaaien van insectvriendelijke beplanting.

In gebruik name

Donderdagmiddag om vier uur was het dan zo ver. Burgemeester Adriaansen was naar de hoek Fortuinstraat en  de Berglaan gekomen om het speeltoestel officieel in gebruik te nemen.

het begon met een korte toespraak, waarin hij de kinderen ook vroeg om als ze vandalisme zagen dit aan hun ouders te melden zodat die de politie konden bellen. na de toespraak mocht de burgemeester, samen met twee kinderen uit de buurt, het lint dat om het speeltoestel gespannen was doorknippen.

……..en vertel het je ouders als je wat ziet……..

…..en het lint is door, wel drie keer !

Toen ze het lint doorgeknipt hadden, mochten de twee jongens als eerste het speeltoestel beklimmen en er aan de andere kant, via de glijbaan weer af glijden waarna ze een Crusio ijsje mochten gaan halen.

Het speeltoestel op en de glijbaan af….

….en dan een lekker ijsje

Terwijl de twee jongens van hun ijsje genoten mochten de andere kinderen nu ook het speeltoestel op, en daar werd enthousiast gebruik van gemaakt.

Alle kinderen mochten nu op het speeltoestel……

……en ze holden er met z’n allen naartoe

Het toestel is groot genoeg voor al die kinderen

Hangen, klimmen, glijden, er kan van alles

IJs voor alle kinderen

Als traktatie voor alle kinderen had het Dorpsplatform Woensdrecht op het grasveld bij het speeltoestel een ijsbar van Crusio geregeld waar de aanwezige kinderen allemaal een gratis ijsje mochten halen.

En toen stonden ze in de rij voor een ijsje

Genieten van een lekker ijsje op een mooie zonnige dag

Reacties