Kinderen van Basisschool De Stappen traden op voor de koningin

Foto: Basisschool De Stappen

Kinderen uit groep zeven en acht van De Stappen in Hoogerheide hebben woensdag ,tijdens het Kerstmuziekgala, opgetreden voor Koningin Maxima.

Afgelopen woensdag was het zover. De kinderen van groep 7/8 van De Stappen Hoogerheide waren uitgenodigd om op te treden voor Koningin Maxima tijdens het Kerstmuziekgala. De school mocht de provincie Noord-Brabant vertegenwoordigen bij het kinderprogramma Lang Leve de Muziekshow van de NPO. Als klap op de vuurpijl mochten ze deelnemen aan het Kerstmuziekgala dat aanstaande zondag om 21.25 uur uitgezonden gaat worden op NPO 1.

De kinderen maken deel uit van De Grootste Schoolband van Nederland, een band van 300 leerlingen die een prachtig kerstlied opvoeren voor onze Koningin. De kinderen van De Stappen verzorgen de percussie tijdens dit optreden. Dit is immers hun specialiteit geworden. Ze spelen op grote plastic vaten, de vaten waarmee ze al eerder optraden tijdens de audities. Koningin Maxima was niet alleen aanwezig als publiek, maar sprak voor het optreden ook uitgebreid met de kinderen. Ze is als ambassadeur promotor voor méér muziek in de klas.

Na afloop van het optreden mochten de kinderen als echte Toppers op de foto met de andere artiesten van het Gala, onder wie natuurlijk Gerard Joling.

Reacties