Containerterminal in Bergen op Zoom overgenomen door ambitieus Tilburgs bedrijf

Een grote containerterminal in buurgemeente Bergen op Zoom wordt overgenomen door een Tilburgs bedrijf. Op dit moment is de overslag terminal van logistiek dienstverlener Van den Bosch uit Erp.  Vanaf 1 februari is de locatie in de haven van de Markiezenstad van containerlogistiek dienstverlener BTT Multimodal Container Solutions. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Met de overname krijgt het Tilburgse familiebedrijf ook vanuit Bergen op Zoom een directe binnenvaartaansluiting met de Rotterdamse en Antwerpse haven. “Een geweldige aanvulling op ons bestaande terminal- en West-Brabant Corridor-netwerk dat direct ontsloten is op het Schelde-Rijnkanaal”, aldus Remon Versteijnen, Commercieel Directeur van BTT Multimodal Group.

Haven Bergen op Zoom

Het terminalnetwerk van BTT bestaat momenteel uit binnenvaart- en railterminals in Tilburg, Eindhoven, Weert, Polen en tevens een kantoor in China voor de afhandeling van de zijderoute. Daarnaast opent medio maart de in aanbouw zijnde nieuwe containerterminal op het naastgelegen perceel in Bergen op Zoom. Met een totale overslagcapaciteit van 250.000 40-voetcontainers (TEU), een gezamenlijke oppervlakte van 66.000 m2 én 5.000 m2 warehouse met crossdock is BTT Bergen op Zoom meteen een van de grootste binnenvaart containerterminals.

Containerterminal

Ook de activiteiten en alle betrokken medewerkers van Van den Bosch in Bergen op Zoom worden onderdeel van BTT. “We zijn verheugd dat we het team kunnen verwelkomen, zo gaan we samen zorgdragen voor een naadloze overgang voor onze opdrachtgevers”, aldus Versteijnen. Voor Van den Bosch is de verkoop van de terminal een strategische keuze. De focus van de komende jaren van de logistiek dienstverlener ligt op de ontwikkeling van het intermodale netwerk in Europa en Afrika.

Miljoen containers

BTT is reeds enkele jaren partner in de West-Brabant Corridor. Een samenwerking met terminals in Oosterhout en Moerdijk voor het varen van containers van/naar Rotterdam en Antwerpen. Ook de activiteiten in Bergen op Zoom sluiten hier direct op aan.

“De sterke focus op de regionale functie van Overslag Terminal Bergen op Zoom sluit aan bij onze strategie om BTT te laten uitgroeien tot een leidende inland terminal operator met een verwachte groei van duurzame containeroverslag per binnenvaart en spoor naar 1 miljoen containers (TEU) per jaar. Met deze overname versterken we onze positie binnen de Brabantse markt en brengen we onze terminalactiviteiten verder tot ontwikkeling”, besluit Versteijnen.

Cookieinstellingen