25 oktober, Nationale Stiltedag bij Broederhuis en Wilhelmietenmuseum

Foto: Jan Krijtenburg

In de tuinen van het Broederhuis en Wilhelmietenmuseum te Huijbergen wordt op zondag 25 oktober uitgebreid aandacht besteed aan de Nationale Stiltedag.

Activiteiten

Bezoekers kunnen deelnemen aan de themaworkshop steenbewerken ‘Samenkomen in stilte’ door Jeanny Ritzen en daarnaast deelnemen aan de Stilte-activiteiten van ‘De Huijberg’.
De workshop steenbewerken start om 10 uur. Op veilige afstand van elkaar werkt een ieder in alle rust aan een eigen beeldje. Met aandacht, vijlen en beitels verkent men de steen. Het is een ontdekkingsreis naar het beeld dat hierin schuilt en naar het eigen verhaal dat verteld wil worden. In stilte kan men elkaar en zichzelf op ontspannen en verdiepende wijze ontmoeten.
Iedereen kan deelnemen, ervaring is niet nodig.

Lunchpauze

In de lunchpauze eet ieder zijn of haar zelf meegebrachte boterham. Verse kruidenthee, water en koffie is aanwezig en bij de prijs inbegrepen, evenals de materialen. Wat overblijft van de bijdrage gaat naar een goed doel.

Stiltedag programma en informatie

Rond 15.00 uur eindigt de workshop, hierna kunnen deelnemers, desgewenst, ook meedoen aan de labyrintwandeling van De Huijberg en vervolgens om 17.00 uur deelnemen aan de Vespersviering. Voor het volledige Stiltedagprogramma van de Huijberg kijk op www.dehuijberg.nl
Alle activiteiten zijn ook afzonderlijk te reserveren.

Voor inschrijving of meer informatie www.jeannyritzen.com
Locatie: Wilhelmietenmuseum, Staartsestraat 2, 4635 BB Huijbergen

Reacties