VVV-cadeaubon voor mantelzorgers in Woensdrecht

Foto: Jan Krijtenburg

Mantelzorgers in de gemeente Woensdrecht kunnen ook dit jaar weer rekenen op een mantelzorgcompliment in de vorm van een VVV-cadeaubon.

“De betekenis van dit gebaar van waardering is misschien wel groter dan ooit”, aldus wethouder Lars van der Beek. “In dit vreemde jaar van sociale afstand is mantelzorg voor mensen soms de enige constante.”

Alle mantelzorgers die geregistreerd staan bij de Brede Welzijnsinstelling (BWI) komen in aanmerking voor het mantelzorgcompliment van het college. Het gaat om mensen die meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden meer dan de gebruikelijke zorg verlenen aan iemand die in de gemeente Woensdrecht woont. Zij zorgen vanuit een persoonlijke band voor hun partner, een familielid of bekende, bijvoorbeeld in het geval van een langdurig ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Voor hun inzet krijgen zij een VVV-cadeaubon van 50 euro.

Waardering

Van der Beek: “Mantelzorgers staan altijd voor de ander klaar. Zij vinden het bijna ‘normaal’ om deze zorgtaak op zich te nemen. Maar zij zijn van zo’n grote betekenis voor de medemens, de zorg en de samenleving! College én raad zijn het erover eens dat de waardering via een mantelzorgcompliment meer dan op zijn plek is.”

Geregistreerd

Mantelzorgers die geregistreerd staan bij de BWI krijgen een uitnodiging om het compliment in november op te halen in één van de dorpskernen. Dit wordt uiteraard geheel coronaproof georganiseerd. Mensen die zich herkennen in de beschrijving maar nog niet geregistreerd staan, kunnen daarvoor nog tot 1 november a.s. terecht bij Lenny Winkel van de BWI: [email protected] of (0164) 672049.

Ondersteuning

Het Steunpunt Mantelzorg van de BWI is er het hele jaar door voor alle mantelzorgers.
De consulenten zijn er voor een luisterend oor en kunnen adviseren over ondersteuningsmogelijkheden, taakverlichting, praktische en financiële hulp.

Dag van de Mantelzorg

Dit jaar zal er, gezien de bijzondere omstandigheden, géén ‘Dag van de Mantelzorg’ worden georganiseerd in Woensdrecht.

 

Reacties