Voortbestaan Hertenkamp Putte zeker gesteld tot 2023

Foto: Jan Krijtenburg

De verzorging van het hertenkamp in Putte zal de komende drie jaar worden gecoördineerd door Dorpsplatform Putte.

Onlangs is het college van burgemeester en wethouders ingegaan op het verzoek van Dorpsplatform Putte om het hiervoor benodigde bedrag ter beschikking te stellen.

Zorgboerderij

Het hertenkamp in Putte is eigendom van de gemeente maar vanwege bezuinigingen dreigde het in 2016 gesloten te worden. Dit tot verdriet van de Putse bevolking. De inwoners van Putte zochten en vonden sponsoren en een partij die het beheer op zich wilde nemen.
In 2016 nam Zorgboerderij De Leemberg daarop, met haar cliënten, het beheer van het hertenkamp over van de gemeente, door middel van een bruikleen overeenkomst.

In 2019 is Zorgboerderij De Leemberg verhuist van Ossendrecht naar Woensdrecht. Gezien de afstand van Woensdrecht naar het hertenkamp heeft de zorgboerderij aangegeven te willen stoppen met het beheer van het hertenkamp. Er moest dus een nieuwe beheerder komen.

Dorpsplatform Putte

Om  het hertenkamp voor Putte te kunnen behouden heeft het dorpsplatform de gemeente verzocht om  €5838,00 ter beschikking te stellen aan het dorpsplatform.
Met dit bedrag kan het dorpsplatform met een aantal vrijwilligers uit Putte en Hoogerheide en met ondersteuning van hertenkenner Ron Koole, het hertenkamp de komende jaren beheren.
De gemeente heeft dit bedrag voor het beheer van het hertenkamp, ter beschikking gesteld vanuit de ‘initiatievenpot’, een reserve budget voor dorpsplatforms.

Jeffrey van Agtmaal, de verantwoordelijke wethouder zegt hierover: “Ik ben blij met het verzoek van het dorpsplatform Putte. op deze manier is het voortbestaan van het hertenkamp in ieder geval voor de komende drie jaar geborgd. na deze periode zullen we samen met het dorpsplatform de situatie evalueren en bekijken wat de mogelijkheden voor de toekomst zijn”.

 

Reacties