Vijftienhonderdste lid whatsapp-groepen verwelkomd

Foto: Jan Krijtenburg

Burgemeester Adriaansen overhandigde deze week een slagroomtaart aan het 1500e lid van de whatsapp-groepen in Woensdrecht.

Op initiatief van Joost Hendriks uit Woensdrecht is er in alle dorpen van onze gemeente een BuurtWhatsApp. Op een eenvoudige manier informeren buurtbewoners elkaar als er zaken rond veiligheid spelen in de eigen leefomgeving. Inmiddels zijn er al 1500 mensen lid!

Slagroomtaart

Om te vieren dat dit burgerinitiatief zo’n succes is overhandigde burgemeester Adriaansen deze week een lekkere slagroomtaart aan het 1500e lid. Deze meneer en zijn partner wonen net over de grens met België, maar vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er ‘om de hoek’ gebeurt.

Hoe werkt het?

WhatsApp is een applicatie of programma voor een smartphone, waarin personen met elkaar berichten en foto’s kunnen delen. Het dorp is in verschillende wijken opgedeeld die ieder een eigen WhatsApp-groep heeft. Alle buurtbewoners kunnen hier lid van worden en elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties in de wijk. Er zijn spelregels opgesteld voor deelnemers aan de WhatsApp-groepen en iedere wijk heeft een beheerder. De beheerders van wijken staan ook in onderling contact, dus informatie kan ook tussen wijken gedeeld worden.

Wie nemen er deel?

Deze BuurtWhatsApp is voor buurtbewoners. De gemeente en politie nemen niet actief deel aan de WhatsApp-groepen, maar juichen dit initiatief van harte toe, omdat buurtbewoners de extra ogen en oren in de wijk zijn. Doordat de mensen in de buurt allen opletten, kan de politie beter geïnformeerd worden en gerichter ter plaats gaan. Bij een verdachte situatie dient u de politie altijd telefonisch te informeren 112 (spoed) of 0900-8844 (niet-spoedeisend).

Doet u ook mee?

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de alertgroepen door naam, adres, postcode en mobiele telefoonnummer in een e-mail te sturen naar [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] en [email protected]. Kies het e-mailadres dat behoort tot het dorp waarin u woont.

Reacties