Tweede wielerzomerwedstrijd over nieuw parcours in Woensdrecht

De tweede wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer werd verreden over een nieuw parcours, grotendeels door het buitengebied van Woensdrecht.

Na bijna vijf maanden niet gekoerst te hebben, krijgen de renners weer de kans hun kunnen te laten zien in vijf wedstrijdent want met medewerking van de KNWU en de Gemeente Woensdrecht is het gelukt om in alle kernen van Woensdrecht weer een wielerronde te organiseren.

Woensdrecht

Op 8 augustus werd er gereden in Ossendrecht en deze zaterdag was de wedstrijd voor nieuwelingen, categorie 7 en elite/belofte in Woensdrecht. Tot op heden ging het parcours door de kern Woensdrecht heen, door onder andere de Dorpsstraat en de Rijzendeweg. In verband met de corona, waardoor iedereen afstand moet houden, en om de overlast voor bewoners te beperken, is het parcours verlegd naar het buitengebied van Woensdrecht en werden de wedstrijden tussen 16:00 en 21:00 uur gehouden.

Start aan de Bossestraat

Het parcours

De inschrijving was bij De Walkant en start en finish bevonden zich halverwege de Bossestraat, parallel aan de snelweg. Vanaf de start op de Bossestraat reden de renners richting Langeweg. Via de Langeweg liep het parcours over het terrein van Palletbedrijf van der Pol naar de Rijzendeweg waarna aan het eind weer de Bossestraat opgedraaid werd voor een zwaar stuk over de kasseien tot weer parallel aan de snelweg naar start-finish gereden werd.

Op en langs de Langeweg stonden de auto’s van de deelnemers en publiek

nieuwelingen en categorie 7

De eerste wedstrijd begon om ongeveer kwart over vijf waarbij de nieuwelingen en de rijders in categorie 7 met een tussentijd van een halve minuut van elkaar van start gingen. Gelukkig was de temperatuur wat dragelijker dan een paar dagen geleden maar het was wel benauwd warm.

Hoewel de meeste renners het nieuwe parcours wel konden waarderen, zorgde de kasseien wel voor een extra moeilijkheidsgraad, zoals een van de renners merkte toen zijn ketting er af liep door het gerammel over de kasseien.

Bij de Jeugd Categorie 7 was Mark Mandemaker de snelste, gevolgd door Raf de Caluwé op de tweede en Renzo Moretti op de derde plaats.

Mark Mandemaker was de snelste bij de Jeugd Categorie 7

De wedstrijd bij de Nieuwelingen werd in een eindsprint gewonnen door Jelle Boonstra, op de voet gevolgd door Viego Tijssen. Mees van Duren kwam op de derde plaats binnen.

De winnaars bij de Nieuwelingen op anderhalve meter bij elkaar vandaan en zonder ronde missen

Elite en Belofte

De renners in de categorie Elite en Belofte vertrokken rond kwart voor zeven van de startlijn voor hun wedstrijd van honderd kilometer over het parcours met daarin flinke hoogteverschillen en een stuk kasseien.

De start van Elite/Belofte

Terwijl de wedstrijd van Elite en Belofte bezig was begon het in de verte te donderen en het ging wat harder waaien maar de voorspelde hagelbuien bleven gelukkig uit.

De wedstrijd  had nog een verrassend einde. Timo de Jong, de leider in het klassement en in deze wedstrijd de leider van de kopgroep met een ruime voorsprong, kwam in een van de laatste rondes vervelend ten val, waarbij hij zijn stuur brak. Hij pakte zo snel mogelijk een andere fiets om toch de wedstrijd uit te rijden maar werd door de jury als ‘niet binnengekomen’ geklasseerd omdat hij fietste op een fiets zonder zijn eigen transponder (een transponder is een apparaatje aan de fiets voor elektronische tijdwaarneming).

Als eerste na de honderd kilometer kwam Hartthijs De Vries uit Kollum over de finishstreep, gevolgd door Sjoerd Bax uit Almkerk, Frank Van Den Broek uit Voorhout veroverde de derde trede op het erepodium (maar wel anderhalve meter uit elkaar).

>>> Kijk voor meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel <<<

 

 

 

 

 

 

 

Reacties