Putte viert 775 jarig bestaan

Foto: Jan Krijtenburg

Putte bestaat 775 jaar en dat wordt het hele jaar door gevierd en het afgelopen weekend was een speciaal feestweekend.

Werkgroep over de drie kernen

De viering van 775 jaar Putte was een initiatief van het Dorpsplatform in Nederlands Putte maar al snel werd er een werkgroep gevormd over de drie kernen van Putte heen bestaande uit voorzitter Frank Roeken, Kevin Eysakkers en Adri van Gaal vanuit Dorpsplatform Putte, Daniel Cornelissens vanuit KWB Ertbrand, Sophie de Noier, Demis Hermans en Gino Ketelaars van Jeugd en Jongeren Werk Putte, Paula Teijsen en Ludo Hoendevangers van Fanfare de Volharding, Fanny Roeken namens MFC de Biezen en Ron van Hoof.

Het doel van de werkgroep is niet alleen het organiseren van de festiviteiten rond het 775 jarig bestaan, wat op zich met drie gemeentes, twee nationaliteiten en verschillende gewoontes al een hel opgave is. Het doel is ook om de inwoners vanuit de drie gemeentes dichter bij elkaar te brengen.

Een aantal leden van de organisatie van 775 jaar Putte

Vrijdag 1 juli

Op vrijdag starte de fotozoektocht KWB Ertbrand
De fotozoektocht kan gelopen worden van van july tot en met augustus.

Zaterdag 2 juli

Op 2 juli werden de festiviteiten geopend met burgemeester Steven Adriansen en wethouder Rainier Schuurbiers.

Foto: Werkgroep 775 jaar Putte

En toen begon het grote feest op het Douaneplein op de grens met een brunch, kinderdisco en andere activiteiten voor kinderen zoals spelletjes en zingen en dansen.

Foto: Werkgroep 775 jaar Putte

Op het Douaneplein werd een muziekmiddag gehouden met Fanfare de Volharding, het Schoolorkest, het Groot Puts Orkest, zangeres Ingrii, Fanfare De verbroedering Stabroek, Judith and The Groove Guards, zanger Bob Mustang en Ron van Hoof.

Foto: Werkgroep 775 jaar Putte

Foto: Werkgroep 775 jaar Putte

 

In de avond was het tijd voor het DJ Event met Croes Control, Joshua, Kristof Carpentier, Sydney van Aerden en Jules Baltazar.

Foto: Werkgroep 775 jaar Putte

Foto: Werkgroep 775 jaar Putte

Zondag 3 juli

De afsluiting van het weekend was een muziekmiddag met optredens van de band “Come back” met Ron van Hoof en het blazers ensemble van Fanfare de Volharding, Lissa Lewis, jody Pijper en Remco Hertogs.

 

Ron van Hoof met de band “Come Back”

Vader en zoon bij de band “Come Back”

“Come Back”

Foto: Werkgroep 775 jaar Putte

Foto: Werkgroep 775 jaar Putte

Foto: Werkgroep 775 jaar Putte

Reacties

Cookieinstellingen