Oude elektronische apparaten? Lever ze in bij De Open Hof, St Marie en De Meulenrakkers

Foto: Gemeente Woensdrecht

Iedereen heeft nog wel wat oude elektronica rondslingeren: Een oud mobieltje, kapotte camera of wekker. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen. Vanaf maandag kun je deze apparaten tijdelijk inleveren bij drie basisscholen in de gemeente.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op deze website. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen.

Henk Kielman

Scholen die meedoen zijn De Open Hof in Hoogerheide, De Meulenrakkers in Ossendrecht en St. Marie in Huijbergen. Op deze laatste school was dinsdagochtend de aftrap. Henk Kielman leverde de eerste apparaten in.

Schoolreisje

De actie moet de kinderen bewust maken van duurzaamheid. Bovendien kan de school een prijs winnen. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. “Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!”

Scholen

De onderstaande scholen zijn de komende vier weken blij met uw elektronische afval. U kunt het afval ook op laten halen door de leerlingen door uw gegevens in te vullen op: https://www.ewasterace.nl/

 

  • De Open Hof
    Philomenahof 27, 4631 NM Hoogerheide
  • Basisschool St. Marie
    Boomstraat 5, 4635 CX Huijbergen
  • Basisschool Meulenrakkers
    Meulenberg 6, 4641 CL Ossendrecht

Reacties