Opnames voor korte film “The Niece” in Bergen op Zoom

Foto: Starworks Studio

Café Moustache in de Korte Bosstraat in Bergen op Zoom was het decor voor opnames van de short film “The Niece”.

Anders dan anders

Het was heel even anders in de Korte Bosstraat bij Café Moustache dan hoe het er normaal aan toe gaat. Hier werden afgelopen vrijdag namelijk binnen en buiten scènes opgenomen voor de short film “The Niece”.

Deze short film gaat over Diana. Diana werkt voor diverse opdrachtgevers in de onderwereld en ze is dus niet zo onschuldig als dat ze eruitziet.

Geschreven door Xaviero Emnes

Het script werd geschreven door de 23 jaar oude Xaviero Emnes, afkomstig uit Amsterdam Noord.”
Vijf jaar geleden begon ik met het schrijven van eigen series en films. In 2021 begon ik ook met acteren zo ontstond ook mijn eigen serie genaamd Miranda Almeida Hiermee wil ik een universe creëren met onder andere meerdere spin-offs om dit uit te breiden. In Oktober 2022 heb ik de teaser van mijn eigen personage Jason gelanceerd, hier komt dus ook de personage Diana Richards in voor. Vorige zomer heb ik nagedacht hoe ik zijn wereld wil uitbreiden en zo keek ik verschillende films in dit genre en zo dacht ik aaan mijn goede vriendin Isalabella.”

Hoofdrolspeelster Isalabella

De 22-jarige hoofdrolspeelster Isalabella, afkomstig uit Rotterdam deed al een aantal jaren modellenwerk en schitterde ze op diverse catwalks. En sinds een aantal maanden ontdekte ze het acteerwerk en leerde ze Xaviero kennen: “Ik leerde scriptschrijver Xaviero kennen en hij vroeg mij vorig jaar of ik aan een project wilde meewerken. Zo ontstond er een samenwerking tussen ons, maar ook een vriendschap. Ik vind het echt bijzonder dat ik hiervoor werd gevraagd in de hoofdrol, met nu dus ook in een shortfilm. Hierin speel ik Diana Richards, een vrouwelijke spion van hoog niveau. In deze film krijg ik de opdracht om onder andere Jason te vermoorden, maar gedurende het verhaal kom ik erachter dat ik de nicht ben van Jason.

Het is een hele mooie ervaring om hieraan deel te mogen nemen en met de mensen met wie ik op de set werk weten ook wat ze doen. Ik kan dan ook niet wachten tot we klaar zijn en we de film kunnen bewonderen.” Xaviero zocht via een facebookgroep een crew om het script te gaan verfilmen. Zo kwam hij in contact met cameraman en producent Pascal Brugman van Starworks Studio uit Huijbergen.

Pascal Brugman van Starworks Studio

“Xaviero vroeg mij dus of ik hem wilde helpen hierbij, zelf heb ik in het verleden verschillende dingen opgenomen. Ook volg ik de opleiding HBO Videoproductie, dus hiermee kan ik de studie gelijk uitvoeren.
We begonnen met het script doornemen, maar aangezien ik dus niet uit Rotterdam of Amsterdam kom vroeg ik of het ook gedeeltelijk hier mocht opnemen op locaties. Dit vond hij alles geen probleem. Zo benaderde ik dus Paul Jaspers of we mochten filmen in zijn nieuwe café Moustache in Bergen op Zoom voor wat diverse scenes die we hier prima konden opnemen, we mochten zelfs het appartement boven gebruiken.
Maar ja een film zonder figuranten en eventueel andere acteurs gaat natuurlijk niet. Dus vroeg ik vrienden en bekenden of ze mee wilden spelen. Zelf heb ik al wat dingen gedaan voor de camera en leerde ik onlangs Richard Martinu kennen tijdens een figuratie voor iets dat nog op tv gaat komen. Dus benaderde ik hem ook om hieraan mee te werken, hij kreeg dus ook een mooie rol als nieuwe opdrachtgever. Verder hadden we nog buurman Jozua van houten en goede vriend Jeroen Oerlemans en rol gegeven.

Het was een mooie middag.” aldus Pascal. Voor de shortfilm moeten nog een paar scenes opgenomen worden binnenkort en daarna begint het monteren.

Filmfestivals in binnen en buitenland

De film zal uiteindelijk ingestuurd worden naar filmfestivals in binnen en buitenland, maar ook online te zien zijn.
De trailer van Miranda Almeida is te zien via https://mirandauniversetv.vhx.tv

Info en foto: Starworks Studio

Cookieinstellingen