Actie vogelnestkastjes dorpsplatform Woensdrecht

08 apr 2021, 6:05 Nieuws
wethouder van agtmaal en dpf woensdrecht met nestkastje
Het dorpsplatform Woensdrecht heeft een actie opgezet, waarbij mensen woonachtig in de kern Woensdrecht, gratis een vogelhuisje kunnen ontvangen om in hun eigen tuin op te hangen.

Groen initiatief

De meeste vogelhuisjes zijn inmiddels vergeven, dus een extra oproep hiervoor is niet nodig, maar het is wellicht wel een mooi voorbeeld van een groen initiatief. Als gemeente staan wij volledig achter dit initiatief, het sluit ook prima aan op onze groene agenda, waarbij we streven naar meer biodiversiteit én aandacht voor de natuurlijke vijanden van plaagdieren zoals de eikenprocessierups.

Achtergrondinformatie

Op de Facebookpagina van het dorpsplatform Woensdrecht is ook meer te lezen over dit initiatief.
Het dorpsplatform Woensdrecht heeft al eerder een groen initiatief ondernomen, namelijk het inzaaien van de heuvel bij de Fortuinstraat met bloemenzaad en het planten van insectvriendelijke heesters in het dorp, zie ook het artikel hierover op Woensdrecht.nieuws.nl .
wethouder van agtmaal hangt nestkastje op
Wethouder Jeffrey van Agtmaal hangt een nestkastje op in de boom die bovenop de heuvel staat aan de Fortuinstraat en voorzitter Gerard van den Bergh van het dorpsplatform staat naast hem.