IVN Cursus Gastheer van het Landschap Walcheren

Foto: Pb

IVN organiseert dit najaar een cursus ‘Gastheer van het Landschap’ voor horeca- en recreatieondernemers of verblijfsaccommodatie(s) op Walcheren.

In vier middagen leren zij meer over de unieke natuur, landschap en cultuurhistorie die Walcheren te bieden heeft. De cursus wordt aangevuld met excursies door terreinbeheerders en natuurgidsen.

De cursus is voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme op Walcheren. Ondernemers van bijvoorbeeld hotels, campings, B&B’s, theetuinen, restaurants en agro-toerisme. “U kunt uw organisatie onderscheiden van anderen, u speelt in op de behoefte van de gast, u bouwt mee aan een positief imago van Walcheren en stimuleert het draagvlak voor behoud van het Walchers landschap bij toeristen en mensen uit de omgeving.”

De cursus Gastheer van het Landschap bestaat uit vier bijeenkomsten, waarin theorie en praktijk samenkomen. De bijeenkomsten vinden steeds op een andere plek in het gebied plaats.

De eigen bijdrage voor de deelnemers van bedrijven bedragen €150 euro per persoon. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus.

Voor het vaststellen van de cursusdata heeft overleg plaatsgevonden met vertegenwoordigers van diverse brancheorganisaties.

  • Cursusmiddag 1: dinsdag 30 oktober 2018, 13.00-17.00 uur, Thema: Landschap en Natuur
  • Cursusmiddag 2: dinsdag 13 november 2018, 13.00-17.00uur, Thema: Cultuurhistorie
  • Cursusmiddag 3: dinsdag 27 november 2018, 13.00-17.00uur, Thema: Gezondheid en Toerisme
  • Cursusmiddag 4: dinsdag 11 december 2018, 13.00-17.00uur, Thema: Verrassende afsluiting incl. uitreiking certificaten en gevelbordjes

Bron: IVN Natuureducatie

Reacties