Inzameldagen Saver kunnen per 1 januari wijzigen

Saver attendeert inwoners: inzameldagen afval kunnen wijzigen per 1 januari.

Naast de gebruikelijke werkzaamheden staat de drukke maand december voor afvalinzamelaar Saver vooral in het teken van één belangrijke boodschap. Deze luidt: download de Afvalwijzer app in de App Store of op Google Play of surf naar www.saver.nl om daar je persoonlijke afvalkalender te downloaden.

Saver breidt uit

De reden is eenvoudig. Omdat Saver per 1 januari 2023 ook de afvalinzameling gaat verzorgen voor de gemeenten Rucphen en Zundert, wijzigen de afvalinzameldagen voor inwoners in het gehele werkgebied.

Niet met een volle container blijven zitten

Het is belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners deze boodschap tijdig zien. Directeur Pascal de Klerk: ‘We willen niet dat mensen met een volle container blijven zitten. Daarom zal de boodschap op verschillende manieren uitgedragen worden.’

Zo wordt er de gehele maand online geadverteerd en bevatten de lokale kranten van de gemeenten Bergen op Zoom,  Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert grote advertenties. Daarnaast worden niet alleen de eigen website en socials, maar ook die van de campagne Samen aan de Bak ingezet. Ook Savervoertuigen zijn aan de achterzijde voorzien van een oproep om toch vooral de app te downloaden om zo ‘Altijd op tijd aan de bak!’ te zijn.

Bezoekers van de drie milieustraten zullen de boodschap eveneens zien.

Afvalwijzer app of afvalkalender op website

‘De meest efficiënte manier om te weten te komen wat onze nieuwe inzameldagen voor jou persoonlijk betekenen, is via het downloaden van de gratis app, die herkenbaar is aan het witte containertje in het groene vlak. Als je notificaties instelt, dan krijg je vanzelf een seintje wanneer en waar we langskomen.

Op onze website en op die van Samen aan de Bak, die allebei inmiddels in 7 talen beschikbaar zijn, leggen we precies uit hoe je dit moet doen.’,aldus De Klerk.

Een andere optie is om naar www.saver.nl te gaan en daar een jaarkalender te downloaden of te printen. ‘Gezien ons beroep geven wij natuurlijk de voorkeur aan de digitale manier en niet aan het gebruiken van papier.’ voegt De Klerk toe.

Niet digitaal vaardig?

Inwoners die het moeilijk vinden om de app te installeren of om de jaarkalender te vinden op de website, kunnen telefonisch contact opnemen met Saver. De medewerkers van de Klantenservice zitten klaar om inwoners te begeleiden bij dit digitale proces.

Cookieinstellingen