Huijbergen heeft het: een Pinksterweekend vol activiteiten, waaronder Fierljeppen

Foto: Gemeente Woensdrecht

Huijbergen heeft als motto “Huijbergen Heeft Het”. Dit motto wordt tijdens het pinksterweekend (4-5-6 juni) uitgedragen tijdens een diversiteit aan activiteiten in het dorp, waaronder Fierljeppen.

Het idee voor het promotieweekend is afkomstig van de Huijbergse ondernemersvereniging Hover. “Huijbergen heeft volop voorzieningen, verenigingen en ondernemers en er is het gehele jaar voor jong en oud van alles te doen”, vertelt Hover secretaris Wil de Jong.

Familiedag

Zaterdag 4 juni is er een gezinsdag in en om MFC de Kloek die georganiseerd is door de familie Heijboer. Heijboer wilde al in 2020 een groot feest op touw zetten omdat ze 25 jaar een buurtsuper hebben in het dorp, maar corona gooide roet in het eten. “Met dit verlate feest kunnen we een mooi invulling geven aan dit feestweekend”, zegt Marcel Heijboer, die tevens bestuurslid is van Hover.

Van 14.00 uur tot 16.30 uur is er voor volwassenen een bingo in de zaal van de Kloek. Broeder Nico Boere laat de balletjes weer rollen. Er zijn mooie prijzen te winnen. Een bingo kaart kost € 5,00 voor een hele middag plezier. Voor een kop koffie/ thee met traktatie en een consumptie met wat lekkers wordt gezorgd. Vanaf 17.00 uur is er een barbecue voor alle Huijbergenaren bij de Kloek. Men moet zich vooraf opgeven voor de bbq. Bij de Coop in Huijbergen is er een spaaractie waarbij men korting kan krijgen voor deelname aan de barbecue. Ook is er de gehele dag live muziek met Ron van Hoof en voor de kinderen is er een springkussen. Na de barbecue is er nog een gezellig samenzijn in de Kloek.

Fierljeppen

Op eerste pinksterdag zorgt de Huijbergen KPJ verenging ‘D’n Baarg voor vertier in het dorpscentrum. De KPJ houdt in een van de wadi’s in de Boomstraat fierljepwedstrijden. In 2019 werd dit evenement voor de eerste keer gehouden. Dat trok toen veel deelnemers en publiek. Rond het evenement zijn er allerlei activiteiten zoals muziek van ondermeer dj Dave.

Cultuur

Op Tweede pinksterdag staat de Huijbergse cultuur centraal. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is dan het Wilhelmietenmuseum geopend waarbij men alles aan de weet kan komen over de rijke geschiedenis van het Huijbergse kloosterleven en de ontwikkeling van het dorp.

Educatief Centrum

Na jaren van voorbereiding en een halfjaar bouwen is het gelukt een educatie ruimte bij de molen te realiseren. Op tweede pinksterdag kan iedereen een kijkje komen nemen in de ruimte en is ook de draaiende molen Johanna te bezichtigen.

Ons Marieke

Ook bij kinderopvang Ons Marieke in Huijbergen is er op tweede pinksterdag van alles te beleven. Ons Marieke die dit jaar haar 20ste verjaardag viert haakt, dan aan bij de culturele activiteiten tijdens het Huijbergse feestweekend. Van 11.00 uur tot 13.00 uur wordt dan door een bekende Huijbergse schilder bij de kinderboerderij van Ons Marieke een workshop gegeven waarbij iedereen welkom is om de beginselen en fijne kneepjes van de schilderkunst onder de knie te krijgen.

Vanaf 14.00 uur wordt iedereen uit het dorp (en omgeving), van klein tot groot, uitgenodigd om onder leiding van een bekende Huijbergse diskjockey/animator /speaker/voorzanger luidkeels samen kinderliedjes en andere Nederlandstalige meezingers ten gehore te brengen op het speelplein achter de opvang. Om er voor te zorgen dat iedereen hiervoor voldoende energie heeft en over een gesmeerde keel beschikt, zal er tijdens dit evenement worden gezorgd voor een hapje en een drankje.

Reacties

Cookieinstellingen