Fysiopraktijk van Veen, de nieuwe fysiopraktijk bij Anytime Fitness

Foto: Jan Krijtenburg

Sinds 1 april heeft Patrick van Veen zijn eigen fysiotherapie praktijk geopend bij Anytime Fitness op het Ouwe Raedthuysplein 16 in Hoogerheide.

Samenwerking

Patrick huurt de fysiotherapieruimte bij Anytime Fitness en werkt veel samen met de fitness instructeurs om trainingsschema’s te maken voor mensen die sporten bij Anytime maar door een blessure of onderliggende kwaal wat extra aandacht nodig hebben.

Wouter Troost, eigenaar van Anytime Fitness Hoogerheide met Patrick van Veen in de sportzaal

Door de samenwerking met Anytime Fitness is ook de apparatuur in de fitnessruimte beschikbaar voor de revalidatie trainingen waardoor er een uitgebreid aanbod van apparaten ter beschikking staat. Dit staat geheel los van het al dan niet een abbonnement hebben bij Anytime Fitness.

Natuurlijk is Patrick beschikbaar voor de algemene klachten waarvoor u bij een fysiotherapeut komt zoals rugklachten, revalidatie na operatie, spier en pees problemen en dergelijke, maar Patrick heeft ook een aantal specialismen.

Een zaal vol trainingsmogelijkheden staat ter beschikking voor fysiotherapie

Specialismen

  • Shinsplint: een blessure die ontstaat tijdens hardlopen (kan ook bij hardlopen tijdens bijvoorbeeld voetbal hockey etc.) waarbij mensen pijn voelen tijdens het sporten in het onderste deel van het onderbeen. Dit kan aan de binnenkant of buitenkant van de scheenbeen zitten. Zie voor meer informatie de website: www.shinsplintstop.nl.
  • ANSR: ANSR staat voor Arm Nek Schouder Regio. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een tennisarm of golferselleboog. Ook impingement van schouders (peesinklemming) of blokkade van de nek/schouderovergang zien we vaak. Voor elke behandeling hebben we een oplossing. Ook kunnen we dingen zien als een TOS syndroom. Hiervoor kan ik als fysiotherapeut niks doen, maar wel de juiste adviezen geven om verder van de klacht af te komen bij een andere specialist. Zie voor meer informatie: www.ansr.nl.
  • Liespijn: We werken veel met klachten in de lies die je vooral voelt tijdens hardlopen (sprinten het meest) of tijdens het schieten van een bal met je been. De pijn wordt vaak hoog in de lies gevoeld. Zie voor meer informatie: www.stopliespijn.nl.

Voor deze specialisme gebruikt hij een unieke methode (MAR) waar je meer over kan lezen op de websites van de desbetreffende klacht. Hierdoor ben je over het algemeen binnen 4 behandelingen van de klacht af.
De tarieven voor de specialisme liggen iets anders dan normaal. Je betaald het bedrag na de behandeling en krijgt indien je aanvullend verzekerd bent een deel hiervan terug van de zorgverzekeraar.

De tarieven voor deze specifieke behandelingen zijn:
Shinsplint 2 benen: 63 euro
Shinsplint 1 been: 55 euro
ANSR: alle klachten 58 euro
Liespijn: 58 euro

Medical tape

Verder werkt Patrick ook veel met medical tape. Hierbij worden de spieren ondersteund tijdens het sporten, het helpt om gewrichten goed te sturen, om vocht af te voeren (bijvoorbeeld als je door de enkel bent gegaan en een dikke enkel hebt), en om hooikoortsklachten te verminderen of weghalen. De laatste is niet bij iedereen werkzaam, maar bij ongeveer 65% van de mensen met hooikoorts heeft dit een goed effect.

Afspraak

Om een afspraak maken kunt u Fysiopraktijk van Veen bereiken via de website: www.fysiopraktijkvanveen.nl, via e-mail: [email protected] en via het mobiele nummer (zowel whatsapp als bellen): 06-23397337.

Begeleiding in de sportzaal

Cookieinstellingen