Dronepiloten slaan de handen ineen

Foto: Pb

Vier bedrijven die zich bezig houden met onbemande luchtvaart slaan de handen ineen. Het Huijbergse RPAS Services is één van de vier leden van de Euro Drone Group.

De samenwerking is een feit sinds 2 november 2017. Dronevlieger Rudy Muller is de eigenaar van Remotely Piloted Aircraft System Service, kortweg RPAS Service. Sinds 2015 ontwikkeld Muller diensten met onbemande vliegtuigen. Met behulp van de drones van Muller kan relatief eenvoudig een inspectie worden uitgevoerd van bijvoorbeeld gebouwen, windmolens of hoogspanningsmasten. Eén van de luchtvaartuigen is uitgerust met een multispectrumcamera of thermische camera. Hiermee kunnen diverse gegevens vastleggen worden over planten, bomen, boerderijen, omheiningen van gebieden, sporen van landbouwvoertuigen en andere gegevens voor precisielandbouw of thermische inspecties en opsporen van wild in de natuur.

Ook de overige drie bedrijven maken gebruik van drones voor inspectiedoeleinden. Dit zijn Euro Drone Inspections uit Stein, Air Vision uit Valkenburg en EagleDrone uit Sittard. Wat de bedrijven gemeen hebben is dat ze allen in het bezit zijn van een volledig RPAS Operator Certificate (ROC).

In plaats van het aangaan van een concurrentiestrijd willen de bedrijven de krachten bundelen. Ieder bedrijf heeft tenslotte andere apparatuur, ervaring of vaardigheden. “Door het combineren van apparatuur en expertise van de afzonderlijke partners, is de Euro Drone Group in staat om alle mogelijke toepassingen van drones uit te voeren. Klanten kunnen zich via de site melden en aangeven wat de wensen zijn. Dit zal dan door de groep worden besproken, zodat er bepaald kan worden wie de opdracht met welke apparatuur het beste kan uitvoeren.”

 

 

Reacties