Brandweer Bloemen en Bejaarden

Foto: Jan Krijtenburg

Maandagmorgen kwamen leden van de brandweerpost Ossendrecht bloemen brengen voor bewoners en personeel van verpleeghuis Mariahove in Ossendrecht.

Initiatiefneemster Kim Vriens, onderwijzeres aan de Montessorischool in Bergen op Zoom en vrijwilliger bij de brandweer in Ossendrecht vertelde dat het idee ontstond toen ze met haar collega’s de natuurbrand in het oosten van Brabant aan het blussen was.

Zelf had ze al een tijd alleen thuis gezeten maar kon nog wel boodschappen doen en een ommetje maken. Nu met blussen was ze, samen met haar collega’s ook weer actief buiten bezig, en realiseerde ze zich dat juist de ouderen in zorginstellingen de deur niet meer uit komen en eigenlijk opgesloten zitten in hun woonomgeving.

Zo kwam ze op het idee om juist op deze koningsdag wat voor deze groep mensen te doen. Ze nam contact op met haar collega’s van de brandweer in Ossendrecht, die er ook enthousiast over werden.
Ook Gabriëlla van Hooijdonk, eigenaresse van bloembinderij Landelique in Ossendrecht zag het meteen zitten en dit resulteerde in honderdtachtig bossen tulpen die door de brandweer bezorgd werden bij Mariahove.

Gabriëlla van Hooijdonk en Kim Vriens bij de bloemen

De bloemen zijn voor de vierentachtig bewoners en voor het personeel dat zich in deze moeilijke tijd drie keer in de rondte werkt om hun bewoners veilig en goed te verzorgen.

Om de bewoners ook nog wat te zien te geven besloten de brandweermensen om na het afgeven van de bloemen, ook alle planten rond Mariahove water te geven vanuit de brandweer wagen.

Maar daarmee was Kim nog niet tevreden. Niet alleen de bejaarden in Mariahove verdienen een bloemetje, maar ook andere alleenstaande oudere inwoners van Ossendrecht. ’s Middags gaat Kim daarom, samen met haar moeder, ook deze mensen een bloemetje brengen, in dit geval als privé actie en zonder brandweerwagens.

Reacties

Cookieinstellingen