Boekpresentatie van ‘Het verdriet van Woensdrecht’.

Foto: Jan Krijtenburg

Dinsdag werd in de raadszaal van het gemeentehuis het eerste boek ‘Het verdriet van Woensdrecht’ overhandigd aan burgemeester Adriaansen.

‘Het verdriet van Woensdrecht’ is een boek van de hand van Jan van Elzakker dat hij in samenwerking met Louis Minnebach heeft geschreven. Het boek beschrijft de gebeurtenissen in deze periode in de dorpen Hoogerheide en Woensdrecht, vanaf het begin van de tweede wereldoorlog tot aan de bevrijding 75 jaar geleden.

Het boek beschrijft, met foto’s en andere illustraties, de lotgevallen van de tweeënzeventig slachtoffers die in Woensdrecht vielen. Achter in het boek staat ook een samenvatting met de 72 Woensdrechtse gesneuvelden, met naam, geboortedatum, datum van overlijden en leeftijd.

Een kijkje in het boek ‘Het verdriet van Woensdrecht’

Door de beschrijvingen in het boek krijgen de slachtoffers een gezicht en worden ze uit de anonimiteit gehaald. De schrijver van het boek hoopt dan ook, dat dit boek kan bijdragen aan de verwerking en aanvaarding van het verdriet. Ook hoopt hij hiermee scholieren en studenten te bereiken.

Gedurende de presentatie werd het boek besproken door Jan van Elzakker, Louis Minnebach en John Mathijssen van de Heemkundekring.

Het boek is vanaf heden te koop bij Primera Niels van Elzakker te Hoogerheide, Het Zoete Rijk te Ossendrecht en bij de Primera te Putte voor €24,95. De leden van de Heemkundekring krijgen een exemplaar van het boek.

Reacties