20 November, lezing door theoloog Jan Brok

Foto: Jan Krijtenburg

Op woensdag 20 november geeft theoloog Jan Brok een lezing met als titel ‘Nieuwe vormen van spiritualiteit: dreiging of groeikans?’

In het nabije verleden werd in de kerken al te vaak angst gezaaid in plaats van menselijkheid. Mensen keerden zich af van de kerken en er ontstonden nieuwe vormen van spiritualiteit. Woensdag 20 november houdt theoloog Jan Brok een lezing in Hoogerheide met de titel: ‘Nieuwe vormen van spiritualiteit, dreiging of groeikans?’

Het spirituele landschap in Nederland is sterk veranderd. Jan Brok gaat in op een aantal verschijningsvormen van nieuwe spiritualiteit die beter aansluiten bij wat mensen in deze tijd zoeken. Hij besluit zijn lezing met de vraag: moeten we bang zijn voor nieuwe spirituele vormen nu kerkgemeenschappen steeds meer verdwijnen en geloofsopvattingen geruisloos verdampen? Of zijn er bij alle onzekerheid in deze overgangsperiode ook groeikansen?

Jan Brok studeerde theologie in Nijmegen en Duitsland. Hij begon in 1980 als pastoraal werker in de Heilig Hartparochie in Etten-Leur en werkte daarna in de Goede Herderparochie in Roosendaal en de centrumparochie in Bergen op Zoom. Hij was dekenaal coördinator in het dekenaat Bergen op Zoom en later in dekenaat het Markiezaat. In 2005 benoemde bisschop Muskens hem tot studierector aan de Priester- en Diakenopleiding van Bovendonk in Hoeven. Op Bovendonk was hij ook staflid voor de pastoraal werkers.

De lezing vindt plaats in de ontmoetingsruimte van de RK kerk in Hoogerheide, Raadhuisstraat 134.. De avonden begint om 19.45 uur en eindigt om 21.45 uur.

Meer informatie:
Wimke Overbeek, 06 45033592, www.samenkerk.nl

Reacties