1 Juni, Orgelconcert door Ute Gremmel-Geuchen

Foto: Jan Krijtenburg

Op zaterdag 1 juni speelt de Duitse organiste Ute Gremmel-Geuchen aan het Ibach-orgel.

Ute Gremmel-Geuchen

Op zaterdag 1 juni vindt in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom het volgende orgelconcert plaats in de serie orgelconcerten, georganiseerd door de Gertrudis Cultuurstichting.
De Duitse organiste van grote naam, Ute Gremmel-Geuchen speelt aan het Ibach-orgel muziek van componisten waarvoor het Duitse Ibach-orgel hét instrument is om tot een ideale uitvoering ervan te komen. Ze speelt muziek van Mendelssohn, Schumann en, -heel bijzonder!-, van de Nederlandse componist Jan Albert van Eijken die ook en vooral in Duitsland actief was.

CD-presentatie

Die middag vindt de CD-presentatie plaats van de ruim twee jaar geleden gemaakte opnamen van het Ibach-orgel met louter muziek van de Nederlandse componist Jan Albert van Eiken (*1823 Amersfoort,
1868 gestorven in Wuppertal-Elberfeld).

Op de cd prachtige opnamen van drie sonates, een toccata en fuga, koraalvoorspelen èn variaties en finale over “Wien Neerlands bloed”!… Het toelichtend booklet is verluchtigd met mooie (detail)opnamen van het rijke orgelfront.

De cd’s zullen aanwezig zijn en aan te schaffen bij het wel bekende “winkeltje” dat bij orgelconcerten op de vaste plaats aanwezig zal zijn. Op de cd louter muziek van genoemde Van Eijken. Tijdens het concert eveneens werk van Felix Mendelssohn en Robert Schumann.

Praktische informatie

Het concert begint deze zaterdagmiddag, zoals meestal het geval is, om 16.00 uur! De entree bedraagt
€ 8,–. Voor de Vrienden van het Ibach-orgel geldt een entreekorting van 50%. De gebruikte kerkingang is die aan de zijde van de Kerkstraat.

Cookieinstellingen