Zondagmiddag passeerden de eerste bezoekers op de expositie “Passing Through”.

“Passing Through” is een expositie van kunstenaressen Mus Moments en Janine Chedd in het Flor Van Putte museum op de Volksabdij in Ossendrecht.

Het Flor van Putte museum is gevestigd in een zaal boven restaurant De Blauwe Pauw op de Volksabdij. Het museum biedt elk kwartaal een andere kunstenaar de gelegenheid om zijn of haar werk te exposeren.

Zondag de 24e september opende Koos File de expositie van schilderijen, ruimtelijk en conceptueel werk van Janine Chedd en van schilderijen van Mus Moments. De titel van de expositie is “Passing Through” en dit is tevens de rode draad die alle kunstwerken van deze expositie met elkaar verenigd.

Na een toespraak van Koos File ontvingen Mus en Janine symbolisch de sleutels van het Flor Van Putte museum. Elke kunstenaar die hier exposeert krijgt de sleutels en bevestigd zijn of haar visitekaartje aan de sleutelbos.

Koos File overhandigd de sleutels aan Mus en Janine

Als afsluiting van de opening was er een kort optreden van Isabella Ramaekers waarbij het publiek en de twee exposanten op een heel natuurlijke manier bij het optreden betrokken werden.

Optreden van Isabella Ramaekers bij de opening. (v.l.n.r. Janine, Isabella en Mus)

De kunst van Mus en Janine sluit prachtig bij elkaar aan. Waar Mus met veel kleur en schaduwen werkt, is het werk van Janine veel ingetogener en lichter van kleur. Hun overeenkomst is dat beide geïnspireerd worden door de natuur, elk op hun eigen wijze.
Waar mus zich concentreerd op schilderijen maakt de oorspronkelijk uit Oxfort in Engeland afkomstige Janine ook ruimtelijk en conceptueel werk. Waar Janine haar werk, zeker haar ruimtelijk en conceptueel werk geïnspireerd lijkt op het Dadaïsme. Een voorbeeld hiervan is haar object met de hamer en het klokje. Mus haar werk is daarentegen meer impressionistisch, tegen het abstracte aan.

Hamer, hart en klokje,  “Hey Tinman!…..if…?”  van Janine Chedd

De natuur volgens Mus Moments

Passing Through

Het thema “Passing Through” is afkomstig van Mus Moments. Toen zij, na een persoonlijke crisis, in het bos aan het schilderen was, zich realiseerde ze zich dat alles in wat er gebeurt in het moment zelf is en dat geen moment hetzelfde. Het leven gaat verder en niets is  blijvend. Het leven bestaat uit vluchtige en toch belangrijke momenten en ontmoetingen en dan gaan we weer door. “We are just passing Through”.

Beide kunstenaressen, woonachtig in Bergen op Zoom, zijn aangesloten bij Stichting Arsis kunst en sociëteit in Bergen op Zoom evenals  zangeres/performer Isabella Ramaekers.

Vanaf 24 september tot en met 2 december 2017 is de expositie dagelijks en gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van restaurant De Blauwe Pauw aan de O.L.V. ter Duinenlaan 199 te Ossendrecht.

Links

Bekijk ook de fotoserie boven dit artikel !

Reacties