“Zoeken naar vorm” in Galerie Arsis

Foto: Jan Krijtenburg

Van 6 tot en met 30 september is in Galerie Arsis de expositie “Zoeken naar vorm” van Frank Beek te bewonderen.

v.l.n.r. “de wandelaar” in Belgisch hardsteen, “derwish” in graniet, “vallen/opstaan”
in Belgisch hardsteen en “herinnering aan mijn moeder” in Belgisch hardsteen

Frank Beek

Autodidact Frank Beek uit Wouwse Plantage is al twintig jaar intensief bezig met beeldhouwen. Frank heeft altijd naar eigen ideeën gewerkt en heeft door veel oefenen zijn vaardigheden aangeleerd. Ook is hij in de leer geweest bij een aantal ervaren beeldhouwers zoals Gerard van Rooij, Annie Andriessen en Adriaan Seelen.

Door de jaren heen heeft Frank een voorkeur voor Belgisch hardsteen ontwikkeld. Hoewel hij nog steeds ook met andere steensoorten werkt, is deze steensoort zijn favoriete materiaal.

Zonder titel, Noir de mazy op Belgisch hardsteen

Hoewel Frank enkele figuratieve beelden heeft gemaakt werkt hij het liefst met abstracte vormen, waarbij hij veel aandacht besteed aan de ‘huid’ de afwerking van het oppervlak. Een steensoort dat grof of vlak geschuurd, gepolijst of ruw gehakt is heeft zo elke keer een andere ‘sfeer’.

“Origo” in Carrara-marmer

Deze expositie “Zoeken naar vorm” is voor Arsis lid Frank Beek de eerste solo-expositie. Voorheen heeft Frank wel regelmatig geëxposeerd in duo- en groepsexposities.

De inspiratie voor een beeldhouwwerk kan van alles zijn. Frank begint meestal met een vorm die hij in zijn hoofd heeft en later komt het ‘verhaal’ daar dan bij. Omdat een titel van een werk de toeschouwer vaak in een bepaalde richting laat denken, krijgen veel werken van Frank geen titel, zodat de toeschouwer en onbevangen naar kan kijken en zijn eigen verhaal er bij denken.

Zonder titel in Belgisch hardsteen

Hoewel de expositie vanaf vrijdag 6 september te bezichtigen is, zal de officiële opening van de expositie op zaterdag 7 september om 16:00 uur plaats vinden.

Praktische informatie

Locatie: Galerie Arsis, St.Annastraat 10 in Bergen op Zoom
Openingstijden:
Op elke vrijdag en zaterdag plus zondag 15 september met het monumenten weekend en koopzondag 29 september.
Al deze dagen van 12:00 tot 17:00 uur geopend.

Links

Reacties

Cookieinstellingen