Zo gaat Bij de Pastorij om met de coronacrisis

Foto:

Hoogerheide – Vrijwel alle ondernemers zullen de gevolgen van de coronacrisis voelen. Voor Bij de Pastorij is dat niet anders. Ruud de Weert vertelt hoe het bedrijf omgaat met de coronamaatregelen.

Dit bedrijfsartikel is geplaatst in het kader van de ondernemer-in-het-zonnetje actie. Door de uitbraak van het coronavirus beleven ondernemers lastige tijden. Wij hopen ze te ondersteunen met deze publiciteit. Het artikel is gemaakt met behulp van NewsMarker.nl.

Bij de Pastorij is opgericht in 2017 en bestaat dit jaar dus 3 jaar. Bij de Pastorij richt zich regionaal op particulieren en bedrijven.

Kunt u voor de mensen die het bedrijf niet kennen, uitleggen wat Bij de Pastorij doet?

”Bij de Pastorij is gevestigd in het hart van Hoogerheide; letterlijk naast de kerk! Bij de Pastorij is 6 dagen per week geopend voor lunch, borrel en diner. In ons bierlokaal is een assortiment van 75 speciaalbier te verkrijgen. Het is knus en intiem genieten in onze huiselijke sfeer binnen, of in de zomer op ons sfeervol terras.”

Wat merkt u zakelijk gezien van de coronacrisis?

”Per half maart moesten ook wij noodgedwongen de deuren sluiten ter bestrijding van het Corona virus. De omzet viel toen uiteraard geheel weg.”

Welke maatregelen heeft Bij de Pastorij genomen? Of welke oplossingen zijn er bedacht?

”De eerste week ben je in plaats van ondernemer een crisis manager in het klein. Een hoop praktische en zakelijke vraagstukken moeten worden opgelost. Na enige tijd zijn we begonnen met afhalen en bezorgen. Geen hele maaltijden, maar wel alles wat de gast nodig heeft voor een gezellig borrelmoment: borrelplanken, bieremmers, bierproeverij maar ook de lekkerste frieten van de Brabantse Wal van boer Jansen worden bezorgd als onze specialiteiten als de club sandwich en onze nacho schotel.”

Wat kunnen mensen doen om u en uw onderneming te helpen?

”Mensen kunnen bestellingen plaatsen (afhaal of bezorgen) via onze speciale website. https://bijdepastorij.ccvshop.nl/ Ook hebben we tijdens Pasen een ontbijt verzorgd en dat gaan we met Moederdag ook weer doen. Uiteraard kunnen mensen ook nog steeds cadeaubonnen kopen die ze wanneer we weer open gaan kunnen inwisselen.”

Zijn er ook positieve ontwikkelingen of dingen die u en andere ondernemers van de coronacrisis kunnen leren?

”Het is voor alles en iedereen wel eens goed om terug te gaan naar de basis en dat geld of materieel bezit niet niet het uitgangspunt moet zijn. Voor iedereen worden hele kleine bijzondere momenten nu ineens waardevol, die daarvoor vanzelfsprekend leken. Zoals gezondheid, samen zijn met vrienden of familie of gewoon lekker los gaan tijdens een festival. Het is vreemd dat dit soort bijeenkomsten ineens niet meer mogelijk zijn, maar zodra dit wel weer kan gaan iedereen daar 1000% meer van genieten. Voor ondernemers is het, hoe gek ook, het positieve om nu je veerkracht te kunnen tonen en creatief te zijn. Dat moest je altijd al, maar in deze situatie nog veel meer. Je kan altijd omzet genereren, maar als dat niet op de gebruikelijke weg kan moet je op zoek naar andere mogelijkheden. En die zijn er altijd! Stilzitten, zeker nu, is absoluut geen optie!”

Waar ziet u het meest naar uit na de coronacrisis?

”De situatie van afstand, ‘social distance’, zal er blijven zo lang het virus aanwezig is en geen vaccin voor is. Tot die tijd zal het afwachten zijn in welke vorm en met welke maatregelen de maatschappij weer op gang komt. Dat zal voor iedereen tot die tijd lastig zijn en aanpassen noodzakelijk. Dit zal niet binnen enkele weken voorbij zijn, daar moeten we allemaal bewust van zijn. Dus ik kijk eigenlijk uit naar het moment dat iedereen door middel van een vaccinatie immuun geworden is, en weer DURFT om met elkaar in contact te komen. Want daar draait het om in de horeca; ontmoeten, socialiseren en genieten! En dat kan alleen als iedereen dat weer ‘durft’!”

Voor meer informatie over Bij de Pastorij kijkt u op https://www.bijdepastorij.nl.

Reacties