Zesde single BenooZ

Foto: Benooz

De Putse zanger/muzikant Ben van Hoof brengt zijn zesde single “Van alles wat” op 27 mei uit.

Van alles wat

De Putse zanger/muzikant Ben van Hoof alias BenooZ had eigenlijk op 10 april zijn alweer zesde single “Van alles wat” willen uitbrengen. Maar i.v.m. het vervelende coronavirus werd in overleg met zijn producer Ronald Visch van Rood Hit Blauw Productions besloten om de release te verschuiven naar 27 mei.
En deze release is dan precies een jaar later dan zijn vorige single “Je moet het durven” die op 29 mei 2019 het muzikale levenslied te zien kreeg.
Gezien de andere vijf singles kun je over het repertoire van BenooZ met zekerheid zeggen dat het “Van alles wat ”is.

Eigen muziek

Van BenooZ is bekend dat je van hem geen levenslied moet verwachten alhoewel zijn eerste single “Prachtige vrouw” dit misschien toch wel een beetje is. Nee BenooZ maakt liever een beetje Neder rock achtige muziek. En daar moet je natuurlijk wel van houden. Alhoewel BenooZ wel voor andere artiesten graag levensliederen wil schrijven en inmiddels ook al diverse nummers in deze stijl heeft geschreven.
Ben van Hoof schrijft al zijn teksten en muziek zelf en ook bij zijn nieuwe single is dit weer zo.
De teksten zijn dus niet in het genre “Ik hou van jou en blijf je trouw” maar zijn toch altijd net iets anders en toch goed te begrijpen aldus BenooZ.
De composities zijn altijd vreemde akkoordenschema’s en verrassende modulaties.

Ook de arrangementen van de nummers zijn niet alledaags. In zijn eigen studio “Muziekstudio Nose” neemt Ben zijn nummers op en alle gitaar en keyboardpartijen speelt hij zelf in.
De zang en het koor wordt bij de studio van Laurence van Wessel opgenomen en de drumpartij wordt door een echte drummer weer in een andere studio opgenomen. De eind mix wordt door Ben zelf gedaan en de mastering wordt ook weer uitbesteed want dit is toch een vak apart.

Een dame die van alle markten thuis

“Van alles wat ”gaat over een dame die eigenlijk van alle markten thuis is en allerlei kwaliteiten bezit.
BenooZ zingt dan ook over het feit dat de dame een beetje fout is, maar toch ook weer een beetje goed is. En nog veel meer van die tegenstellingen wordt door BenooZ benadrukt. Zo is de dame in kwestie ook een stukje dorp en een ietwat stad en dat zijn toch teksten om over na te denken.
Uiteindelijk is de dame een ongelofelijke schat en is ze nog meer waard dan een engel.

Dorpsgenoten

Ben heeft weer diverse dorpsgenoten betrokken in zijn productie. Zo is de hoesfoto gemaakt door Kevin van der Kleij. Kevin heeft landelijke bekendheid gekregen met zijn dansgroep” Avant Garde Collective” en heeft in het verleden nog gewerkt bij het schoonmaakbedrijf van BenooZ “Schoonmaakcentrum Ben van Hoof”. Als nieuwe hobby maakt hij nu ook foto’s en hij wou dan ook graag de foto sessie doen voor BenooZ en het resultaat mag er zijn.

Ook in de clip zijn diverse Puttenaren te zien want zijn muzikale collega’s Viola Peter Kees en Ron van blues en rockband “Triple-B” waar Ben gitarist/zanger is hebben een rol in de in de clip gekregen als koor en band.
De clip is weer een beetje komische clip waarin BenooZ zelf diverse dubbelrollen speelt.
En ook een zeer bekende cartoondame speelt de hoofdrol kortom zeer zeker het bekijken waard.

Social media

BenooZ is te volgen op facebook. Ook zijn studio “Muziekstudio Nose” heeft een facebook pagina en een website www.muziekstudionose.nl
De nieuwe clip zal o.a. op YouTube en op TV Oranje vanaf 27 mei 2020 te zien zijn.
De nieuwe single van BenooZ “Van alles wat” is echt van alles wat.

Reacties