Woensdrechtse Wielerzomer in Hoogerheide

Zaterdagmiddag werd in Hoogerheide (en een stukje Woensdrecht) de derde ronde van de Woensdrechtse Wielerzomer gereden.

Scheldeweg

De start en finish was op de Scheldeweg, ter hoogte van de Aldi supermarkt en de rijders reden, na de start op de Scheldeweg linksaf de Nieuweweg op, dan weer linksaf de Onderstal op om uiteindelijk weer uit te komen op de Scheldeweg. Het parcours had een lengte van negentienhonderd meter.

Junioren

De eerste wedstrijd was voor de Junioren die eenendertig ronden reden. Om kwart over vier werd het startschot gegeven door wethouder Henk Kielman maar voor het startschot viel was er al een valpartij geweest waarbij één van de renners, met botbreuken per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

De start was al om kwart over vier en niet om kwart voor vijf zoals oorspronkelijk op de planning stond omdat het al wat eerder donker wordt en de wedstrijd toch bij daglicht gereden moet worden.

Voor een groot deel van de wedstrijd was er een kopgroep van vijf man die op een gegeven moment zo’n vijfenveertig seconden voorlagen op het peloton maar tegen het einde van de wedstrijd kwam een groepje van zes achtervolgers steeds dichterbij zodat het eind van de wedstrijd toch spannend werd.

De wedstrijd werd gewonnen door Roan Konings, gevolgd door Kurt van Oosten op de tweede plaats.

Rowdy Reunis veroverde de derde plek op het erepodium. Alle drie de renners werden door burgemeester Adriaansen gefeliciteerd en van bloemen voorzien.

Elite/Beloften

Bij de wedstrijd van Elite/Beloften werd door burgemeester Steven Adriaansen het startschot gegeven voor de wedstrijd over tweeënveertig ronden, zo’n tachtig kilometer.

De meer dan honderd deelnemers bleven in het begin van de wedstrijd nog dicht op elkaar maar uiteindelijk ontstond er toch een kopgroep van een paar man.

Het was alle tijd nog redelijk mooi weer geweest maar ergens halverwege de wedstrijd van de Elite/Beloften barstte er een enorme stortbui los maar gelukkig duurde dit niet lang en brak na een tijdje zelfs de zon nog even door.

Jarno Gmelich Meiling was de snelste renner deze koers. Lars Oreel werd tweede en Huub Deelstra derde.


Ook hier deelde burgemeester Adriaansen de bloemen en de felicitaties uit (natuurlijk wel met de nodige afstand).

 

>>> Bekijk ook de vele foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel <<<

Reacties