Woensdrechtse Boerendag 2022 geslaagd uitje voor het hele gezin

Duizenden mensen bezochten zondag de zestiende editie van de Woensdrechtse Boerendag. Met name voor gezinnen met jonge kinderen was de boerendag het ideale uitje.

Waar het weer een dag eerder nog bar en boos was, scheen de zon zondag naar hartenlust! Veel mensen besloten dus om in de auto of op de fiets te stappen om naar de boerendag aan de Reimerswaalweg in Woensdrecht te rijden. Voor drie euro per persoon heb je er al snel een paar uur vertier voor het hele gezin.

De kaartjescontrole werd gedaan door leden van de scoutingverening, die met de opbrengsten van dit karweitje de clubkas spekken. Eenmaal op het terrein bleek de stapel met strobalen een ware kindermagneet. De jongste kinderen speelde onderaan met zand en stro. De wat ouderen klommen en klauterden op en neer. En de tieners dronken hun frisdrank op met uitzicht op het evenemententerrein.

Verspreid over de dag waren er verschillende demonstraties met pony’s en paarden. Zo vertoonde de meisjes van voltige stal Konjor kunstige poses op de rug van een lopend paard. Verder stonden op het programma: Evaline kozakken, Power and Pride trickteam en Kelly met Farouche. Het vliegend tapijt ging niet door omdat de drijvende kracht van de publiekstrekker -een grote knol- ziek was.

Leden van de historische tractoren en machineclub (tmc) ploegden en sleepten heel wat af aan de andere kant van het perceel. Met boomstammen en betonblokken werden krachtmeting gedaan. Dat ging gepaard met brullende tractormotoren en blauwe pluimen rook. Wie dat wilde kon zelfs een rondje op de kar achter een trekker meerijden.

Dat jonge dieren goed scoren bij de bezoekers, dat weet de organisatie maar wat goed. Want ook dit jaar waren er schattige biggetjes, geitjes en kalfjes. Niet jong, maar wel imposant was een enorme vleeskoe van 568 kg. De bijenhouders vereniging had een bijenkast met bijen meegenomen.

Er was ook aandacht voor hoe men vroeger leefde en werkte. Je deed een stap terug in de tijd bij de huiskamer van toen, de touwslagerij en de oud Hollandse spelletjes zoals boter kaas en eieren sjoelen en ei slingeren.

Reacties

Cookieinstellingen