Woensdrecht wil grond kopen voor uitbreiding VIVOO voetbalcomplex

Foto: Jan Krijtenburg

Voetbalvereniging VIVOO uit Huijbergen heeft bij de gemeente Woensdrecht verzocht om uitbreiding van het voetbalcomplex. De gemeente wil hier in principe aan meewerken.

Geen eigen gronden

Nu heeft de gemeente geen eigen gronden naast het complex maar is er de mogelijkheid om een pand aan de Bergsestraat en de daarbij horende gronden aan te kopen. Het college van burgemeester en wethouders heeft hier al mee ingestemd en nu moet de gemeenteraad het budget beschikbaar stellen.

Achtergrond Voetbalvereniging VIVOO is een groeiende vereniging met momenteel een hoofdveld van natuurgras en een klein trainingsveld van kunstgras. Er is behoefte aan meer ruimte, met name om wedstrijden te kunnen spelen. Wanneer de gemeente het pand aan de Bergsestraat 52 koopt, kunnen de gronden in de toekomst gebruikt worden voor een extra wedstrijdveld. Alle elftallen van VIVOO kunnen dan meespelen in de competitie.

Pand en gronden

De gemeente koopt als strategische aankoop het pand en de bijhorende gronden. De gemeente heeft alleen belangstelling voor de gronden en daarom zullen deze gesplitst worden van de woning. De woning zal vervolgens te koop worden aangeboden. De grond met een oppervlakte van 3.375 m2 krijgt een andere bestemming en wordt betrokken bij het naastliggende sportcomplex. In een later stadium zal de uitbreiding van het sportcomplex nog aan de orde komen, hiervoor is momenteel nog geen budget.

Vervolg

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met dit plan en de aankoop van het pand aan de Bergsestraat 52 in Huijbergen. De gemeenteraad zal nu het budget beschikbaar moeten stellen voordat de aankoop definitief door kan gaan. Het benodigde totaalbedrag hiervoor is €594.140,-. Dit is niet alleen voor de aankoop van het pand, maar ook voor de procedure, de verkoopkosten van het pand en de bestemmingswijziging van de gronden. De opbrengst van de verkoop van de woning wordt hier vervolgens weer van afgetrokken.

Ook eventuele ontwikkeling van een gedeelte van de opgekochte grond door de gemeente kan nog een bedrag opleveren.

Reacties