Woensdrecht college gaat verder met samenwerking ‘Huis van Morgen’.

Foto: Jan Krijtenburg

Het college van Woensdrecht investeert jaarlijks zo’n €10.000 in de samenwerking met het ‘Huis van Morgen’.

De gemeente Woensdrecht wil blijven investeren in preventie en zorginnovatie om ervoor te zorgen dat mensen vitaal genoeg blijven om zolang mogelijk voor zichzelf te zorgen. Het college heeft daarom ‘ja’ gezegd tegen verdere  samenwerking met het ‘Huis van Morgen’. Door innovatie van de zorg hoopt het college door de ‘slimmere zorg’ ook op zorgkosten te kunnen besparen.

Het Huis van Morgen

Het Huis van Morgen laat studenten, professionals, inwoners en mantelzorgers kennismaken met e-health toepassingen en zorginnovaties. Door gebruik te maken van moderne hulpmiddelen komt er meer gemak en comfort in de thuissituatie, waardoor mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Innovatieve toepassingen maken het bovendien mogelijk om de gezondheid van bewoners veel beter te monitoren.

Care Inovation Center

Deze innovaties worden onder andere ontwikkeld door het “Care Inovation Center”
Het Care Innovation Center is een samenwerkings-netwerk in West-Brabant dat als doel heeft dat nieuwe en nutige innovaties de mensen bereiken die ze nodig hebben. Het is een verbinding tussen studenten, ondernemers en zorginstellingen om zo gezamenlijk de zorg te verbeteren.

Vitaal ouder worden

Verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek licht toe waarom het college dit zo belangrijk vindt: “Vitaal ouder worden is zo belangrijk nu we allemaal langer thuis blijven wonen als we ouder worden. Met de juiste hulpmiddelen kun je goed voor jezelf blijven zorgen. Technologie maakt het mogelijk om er veilig op uit te gaan, gezond te leven en te
wonen en in contact te blijven met de buitenwereld en zorgorganisaties. Er is zoveel meer mogelijk dan bijvoorbeeld de traplift die we allemaal kennen. Als gemeente willen we dit actief uitdragen en onze inwoners stimuleren om innovatie te omarmen.”

Kellebeek College

Het Huis van Morgen is nu nog gevestigd in het Kellebeek College in Roosendaal. Maar dat gaat veranderen: het Huis van Morgen vestigt zich na de zomer om de beurt een bepaalde periode in de deelnemende gemeenten (Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht).

Waar de pop-up store van het Huis van Morgen gevestigd gaat worden in de gemeente Woensdrecht is nog niet bekend, Tegen de tijd dat het Huis van Morgen naar Woensdrecht komt zal er gezocht worden naar een passende locatie.

In het najaar worden deze plannen concreter ingevuld. Tot en met 2023 investeert Woensdrecht jaarlijks een bedrag van zo’n 10.000 euro.

Reacties