Woensdrecht centrale opslagplaats voor reserveonderdelen F-35

Foto:

Vrijdag landde de eerste F-35 op Nederlandse bodem. Na het officiële onthaal op vliegbasis Leeuwarden viert vliegbasis Woensdrecht de dag later het volgende feest: Woensdrecht wordt de Europese centrale opslagplaats voor alle reserveonderdelen van de F-35. Het gaat hierbij om opslag, verzending en het beheer van reserveonderdelen van ruim vierhonderd Europese F-35’s. OneLogistics en het warehouse van de Koninklijke Luchtmacht zijn er klaar voor.

In augustus 2017 sleepte Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) de status van Regional Warehouse binnen. In de afgelopen jaren is, samen met partner OneLogistics, hard gewerkt om vanaf nu de eerste F-35 onderdelen te distribueren. Op vrijdag 1 november wordt dit moment dan ook feestelijk gevierd met een bijzondere ceremonie.

Slimme logistiek Het ‘European Warehouse’ op Logistiek Centrum Woensdrecht verzorgt de opslag, verzending en het beheer voor de hele Europese F-35 regio, inclusief douaneafhanding en exportvergunningen.

Grote ambities en bijzondere samenwerking “De F-35 is belangrijk voor de veiligheid en vrijheid van Nederland en onze bondgenoten. Daar hoort ondersteuning van wereldklasse bij. Nederland is een topspeler op het gebied van logistiek. Deze kennis zetten we in en bieden een logistieke totaaloplossing voor de hele Europese F-35 regio. Het brengt werk en economisch voordeel voor de omgeving.” aldus commodore Richard Laurijssen, commandant LCW. Rene de Koning, CEO van OneLogistics: “OneLogistics is verheugd met de nauwe samenwerking en de professionaliteit van het 983 Squadron van het LCW. Samen zullen wij het F-35 programma optimaal bedienen en de basis leggen voor een groeipad voor Europese ketenintegratie”

Goed nieuws voor BV Nederland Het F-35 programma heeft straks op drie plekken in de wereld een warehouse: Amerika, Australië en Nederland. Dat het LCW de status van Regional Warehouse F-35 binnengehaald heeft, is een erkenning van de professionaliteit en faciliteiten binnen de Koninklijke Luchtmacht. Door deze krachten vervolgens te verbinden met industrieën en andere overheden ontstaat er iets moois, waarop de BV Nederland met recht trots mag zijn.

 

Reacties