Willy Gillese 50 jaar bij de brandweer

Foto:

Willy Gillese en zijn broer Paul werden vrijdagavond in het zonnetje gezet voor respectievelijk 50 en 42 jaar brandweerdienst.

Brandweer met zwaailicht en loeiende sirene

Vrijdagavond werden Willy Gillese en zijn gezin verrast door een aantal brandweerwagens dat met zwaailicht en loeiende sirene voor hun woning stopte.

Willy werd gehuldigd voor maar liefst 50 jaar brandweerdienst, waarschijnlijk een record in Nederland.

Voor deze prestatie ontving hij namens de koning de vrijwilligersmedaille Openbare orde en veiligheid die hem door de burgemeester opgespeld werd en een oorkonde en een onderscheiding van de brandweer voor 50 jaar brandweerdienst.

 

Tweeënveertig jaar is ook niet mis

Maar voor de brandweerwagens, de burgemeester en de pers vanaf de brandweerkazerne in Putte vertrokken naar het huis van Willy Gillese, ontving ook Willy’s broer, Paul Gillese een medaille en oorkonde. Hij had de vijftig jaar brandweerdienst weliswaar niet gehaald maar ook tweeënveertig jaar bij de brandweer is een hele prestatie.

De brandweerbroers

Natuurlijk moesten de brandweerbroers met hun collega’s en de burgemeester op de foto bij de brandweer wagen.

Vrijwilligers gezocht voor Brandweerpost Putte

Brandweerpost Putte zou eigenlijk achtien man bemanning (M/V) moeten hebben en dat halen ze nu niet. Momenteel zijn er weliswaar mensen in opleiding maar er zijn meer mensen nodig.

De brandweer is uitdrukkelijk niet alleen voor mannen, ook vrouwen worden van harte uitgenodigd om te solliciteren als vrijwilliger.

Hoewel het tekort minder groot is dan bij Brandweerpost Putte, kunnen ook de andere brandweerposten in de gemeente Woensdrecht, te weten Hoogerheide/Woensdrecht, Huijbergen en Ossendrecht nog nieuwe aanwas gebruiken dus ook inwoners van deze kernen worden uitgenodigd om te solliciteren.

In november 2021 was er nog een speciale wervingsactie. Burgemeester Adriaansen zei toen: “De brandweermensen zetten zich in voor de veiligheid van onze inwoners. Bij een incident is iedereen blij als de brandweer binnen enkele minuten aanwezig is. Een vereiste hiervoor is een volledig en goed getraind brandweerteam met een sterke lokale inbedding. Ons team in Putte is dringend op zoek naar jonge aanwas. Het brandweerwerk is mooi en dankbaar werk“

Belgisch Putte

Inwoners van Belgisch Putte kunnen ook solliciteren als vrijwilliger bij Brandweerpost Putte, mits ze binnen vijf minuten vanaf hun werk of huis op de brandweerpost kunnen zijn.

Ondertussen wordt er door de burgemeesters van de buurgemeenten overlegd over meer samenwerking zodat de brandweer van post Putte in de toekomst ook in het Belgische gedeelte van Putte kan optreden.

Reacties

Cookieinstellingen