‘Voor mijn part Dolly’ door Milène van der Smissen en Wijtze Valkema

Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdagavond stond Milène van der Smissen, begeleid door gitarist Wijtze Valkema, met haar show ‘Voor mijn part Dolly’ bij Podium Kloosterhof in Hoogerheide.

Voor mijn part Dolly

Eén ding is zeker, actrice, danseres en zangeres Milène van der Smissen is een groot fan van Dolly Parton en dat uit ze in haar theatershow ‘Voor mijn part Dolly’.

Maar het mooie is dat Milène geen Dolly imitator is, maar Milène blijft, maar wel een Milène die op een prachtige manier, begeleid door gitarist Wijtze Valkema, nummers van haar idool zingt en ondertussen veel over haar vertelt.

Het kan bijna niet anders maar de show begint natuurlijk met ‘9 to 5’ en een stoomcursus Dolly for dummies.

Maar Milène verteld niet zomaar over Dolly maar doet het op haar eigen manier met een ‘interview’ met Dolly Parton waarbij de vragen in het Nederlands zijn en de antwoorden in het Engels/Amerikaans met de zuidelijke tongval die Dolly Parton ook heeft.

Maar Milène verteld niet alleen over Dolly, maar ook over zichzelf. Coat Of Many Colors bijvoorbeeld gaat ook over haar oude leren jasje. Door de ‘interviews’ met de fictieve Dolly krijg je niet alleen leuke weetjes over Dolly Parton te horen, maar ook over Milène zelf en wordt de voorstelling ook afwisselender en persoonlijker.

Gitarist Wijtze Valkema

Ook mooi is dat gitarist Wijtze Valkema niet alleen heel goed kan gitaarspelen, maar ook nog is heel verdienstelijk kan zingen. Over het algemeen als ondersteuning bij Milène maar als Milène zich snel omkleed ook solo met het komische nummer ‘If You’re Gonna Be Dumb, You Gotta Be Tough’.

Gezellig publiek

In de zaal zit ondertussen een gezellig publiek dat als Milène in een glitterpak het podium weer op komt en ‘Islands in the Stream’ zingt, enthousiast mee klapt en zingt.

Voor Milène een medley van gaat zingen vraagt ze iemand uit het publiek, Henk op de eerste rij, om op haar aanwijzing hard “Yehaa” te roepen. Dat is even schrikken maar dapper doet Henk enthousiast mee.

Corry Konings

Zo tussendoor, als Milène haar begin van haar zangcarrière vergelijkt met die van Dolly Parton, laat ze even horen dat ze ook heel goed liedjes van Corry Konings kan zingen, “Ik krijg een heel apart gevoel van binnen” wat het publiek meteen meezingt.

Gewoon een hele leuke show

Milène zingt een aantal van Dolly Parton’s nummers in het Nederlands. Nummers die ze zelf vertaald heeft. De hele show duurt zo’n anderhalf uur waarna het publiek, met nog een beetje extra kennis van Dolly Parton maar ook kennis van Milène zelf, naar huis gaat. Maar ook voor de niet hardcore Dolly Parton fans is de voorstelling van Milène de moeite waard want Milène en gitaris Wijtze maken er gewoon een hele leuke show van.

Voor degene die nu spijt hebben dat ze er niet bij waren. De eerste voorstelling van ‘Voor mijn part Dolly’ een beetje in de buurt is op zaterdag 4 februari in Hellevoetsluis.

De eerst volgende voorstelling bij Podium Kloosterhof is een show van kleinkunstgezelschap De Andersons, op zaterdag 25 februari.

Links

Cookieinstellingen