Voedselbank koopt groot in dankzij lege flessenbonnen actie AH Huijbergseweg

Foto: Jan Krijtenburg

De floormanager van de voedselbank afdeling Woensdrecht kon maandagmiddag, dankzij de lege flessenbonnen actie van Albert Heijn aan de Huijbergseweg in Hoogerheide, inkopen doen voor de voedselbank.

De lege flessenbonen actie van Albert Heijn aan de Huijbergseweg, waarbij klanten hun statiegeld bonnen konden doneren aan de voedselbank, heeft ruim tweehonderd euro opgebracht. Van dit geld kon de voedselbank inkopen doen bij de Albert Heijn.

De Albert Heijn aan de Huijbergseweg in Hoogerheide

Omdat dit een ‘extra’ is voor de voedselbank, besloot Leo den Heijer, de floormanager van de voedselbank afdeling Woensdrecht, om artikelen in te kopen die iedereen nodig heeft maar die de voedselbank normaal niet zal verstrekken. Zo werden er tubes tandpasta, pakken maandverband, flacons doucheschuim, pakken toiletpapier en keukenrollen ingekocht, om uit te delen aan de klanten van de voedselbank. Allemaal artikelen die ieder gezin nodig heeft.

Met winkelwagens vol werd alles, tot verbazing van de andere klanten, langs de kassa gebracht en na het afrekenen in twee auto’s vol naar de tijdelijke opslag gebracht.

Stapels spullen voor de voedselbank in de tijdelijke opslag (foto: Leo den Heijer)

De voedselbank is de Albert Heijen en alle klanten die hun statiegeld bonnen ingeleverd hebben dankbaar. Het geld wordt voor honderd procent besteed voor de klanten van de voedselbank.

Reacties