Voedselbank Goed Ontmoet, pilot voor Stichting Armoedefonds

Foto:

Voedselbank Goed Ontmoet doet mee met pilotproject van de Stichting Armoedefonds voor het verstrekken van maandverband, tampons en andere dames artikelen.

Armoedebestrijding

Stichting Armoedefonds helpt lokale organisaties en initiatieven die actief zijn op het gebied van armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland, zoals onder andere voedselbanken.

Mensen die van een minimum inkomen moeten rondkomen, moeten vaak moeilijke keuzes maken die eigenlijk niet gemaakt zouden moeten worden. Eten kopen, of maandverband….. allebei noodzakelijk. Zo komt het voor dat vrouwen en meisjes het huis niet uit durven omdat ze bijvoorbeeld WCpapier gebruiken in plaats van maandverband omdat daar geen geld meer voor is.

Stichting Armoedefonds vindt dat menstruatieproducten, voor iedere vrouw of meisje die het nodig heeft, beschikbaar moeten zijn. Daarom stelt het Armoedefonds voorlopig via eenentwintig hulporganisaties, waaronder dus ‘Voedselbank Goed Ontmoet’, menstruatieproducten beschikbaar. Minstens √©√©n per maand krijg de voedselbank een doos menstruatieproducten, hetgeen zeker in grote behoefte voorziet.
Uiteindelijk is het de bedoeling om op driehonderdvijftig punten menstruatieproducten  beschikbaar te stellen.

Links

Cookieinstellingen