Visspecialist de Vos: “We maken van uw feestdagen een visfeest”

Eigenaar Bert-Jan en Mirjam de Vos van Visspecialist de Vos voelen zich op het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide als een vis in het water. Ze bereiden zich nu voor op de feestdagen. “We maken van uw feestdagen een visfeest”

Het pand op het centrale plein in Hoogerheide stond al een tijdje leeg nadat een andere vishandel op die plek stopte. Bert-Jan heeft al ruim zeventien jaar ervaring in de vishandel en was op zoek naar werk. Uit een marktonderzoek in hun woonplaats Tholen bleek dat er daar weinig markt was voor een (vierde) viszaak. De omstandigheden in Hoogerheide zagen er gunstiger uit. Burgemeester Adriaansen opende de zaak op in september 2016.

Vorkje prikken

Naast een glazen toonbank met daarin verse vis, is er ook een toonbank met daarin allerlei gerechten en schotels. Grote kans dat bij visliefhebbers het water in de mond loopt bij het zien van de zorgvuldig opgemaakte toonbanken met verse visproducten in scherfijs. Het is dan ook mogelijk om ter plekke een vorkje te prikken. “Er is niks lekkerder dan vis dat net uit het vet komt”, zegt Bert-Jan.

Maaltijden

De kant-en-klare maaltijden die Visspecialist de Vos verkoopt zijn een groot succes. Het zijn met name alleenstaande ouderen en tweeverdieners die de smakelijke verse maaltijden komen halen. Speciaal voor deze doelgroep heeft de winkel extra ruime openingstijden. Doordat de zaak op donderdag envrijdag tot zeven uur open is, kunnen veel mensen vanuit het werk langs de visspecialist.

Dineravonden

Iedere maand organiseert Visspecialist de Vos op een woensdag een dineravond in de zaak. Bezoekers krijgen dan een viergangenmenu verrassingsmenu voor 39,50 euro. Voor de dineravonden is reserveren noodzakelijk. Het grote succes van de dineravonden blijkt wel uit het feit dat ze tot mei 2018 volgeboekt zijn. Vanaf het voorjaar willen ze extra dineravonden organiseren waarop gastkoks worden uitgenodigd.

Momenteel zijn Bert-Jan en Mirjam druk bezig met het voorbereiden van de volgende dineravond. Op het menu staan: Eigengemaakte zalmbitterballen als amuze. Een pasteitje in de vorm van een krab met visragout. Kreeftensoep en een spiesje met zeeduivel met gamba’s en aardappelgarnituur op een bedje van prei en taugé. Het toetje is Pavlova met witte chocolademousse en rood fruit.

Feestdagen

Bert-Jan, Mirjam en hun personeel Esther en Marijke maken zich ondertussen op voor de feestdagen. Gedurende die dagen geven mensen meer uit aan lekker eten. Op een feestelijke bestelkaart staan onder meer Zalmfilet, Zeeduivelfilet en Tongschar. Natuurlijk staan er ook Mosselen en Oesters op de lijst. Ook visgerechten en visschotels behoren tot de mogelijkheden. Speciaal voor het afhalen van bestellingen is de winkel op 23, 25, 26 en 30 december geopend. Op 23 december is bezorging mogelijk.

Op normale dagen in deze tijd van het jaar is Visspecialist van dinsdag tot en met vrijdag open van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 8 tot 16 uur.

Bekijk boven dit artikel de fotoserie.

Reacties