Verwendag Herwonnen Levenskracht bij Non Plus Ultra

Foto: Jan Krijtenburg

Donderdagmiddag en avond werd in de feestzaal bij Non Plus Ultra in Woensdrecht de jaarlijkse Verwendag van Herwonnen Levenskracht gehouden.

Spannend

Dit jaar was het nog even spannend of de verwendag wel door kon gaan. Oorspronkelijk stond deze dag gepland bij Brasserie Abdijbos in Ossendrecht maar tot grote schrik van de organisatoren van de Verwendag bleek Brasserie Abdijbos per 1 september definitief gesloten.

Dankzij de hulp van Kees Palinckx van Non Plus Ultra die zijn feestzaal ter beschikking stelde kon de Verwendag toch nog gered worden maar voor de organisatoren was het wel opeens veel extra werk omdat alles opnieuw uitgedacht en opgezet moest worden voor deze nieuwe locatie. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers is het allemaal toch nog gelukt.

Café Non Plus Ultra in Woensdrecht

Woensdrecht, Oudgastel en Steenbergen

Herwonnen Levenskracht heeft afdelingen in Woensdrecht, Oudgastel en Steenbergen en vanuit deze drie plaatsen worden door plaatselijke organisaties zoals KBO en kerken, mensen opgegeven voor een verwendag bij Herwonnen Levenskracht. Het betreft mensen met bijvoorbeeld een chronische kwaal, hun mantelzorgers of mensen die zich eenzaam voelen.
Voor het vervoer naar de verwenlocatie hoefden de gasten zich geen zorgen te maken. Gasten die geen eigen vervoer hebben werden door leden van de Lions Club en een rolstoeltaxi opgehaald en thuis gebracht.

Ontvangst

Lakei Jean Luc de Balzac en Wim van Geest, penningmeester van Herwonnen Levenskracht, testen de fotolocatie uit

De eerste gasten arriveerden al voor enen en werden opgewacht door Rinaldo die gekleed als lakei als Jean Luc de Balzac de gasten verwelkomde en met de gasten op de foto ging waarop de gasten binnen verwelkomd werden met een kopje koffie of thee.

Een kop koffie of thee en een welkom door Richard Musters, de voorzitter van Herwonnen Levenskracht

Show en puzzelen

Na een openingspraatje door Richard Musters, de voorzitter van Herwonnen Levenskracht, werden de posters voor de puzzel waarbij de deelnemers spreekwoorden moesten zoeken uitgedeeld.

Spreekwoorden zoeken in een poster

Ondertussen had Rinaldo zijn lakeien kleren omgeruild voor zijn ‘showkostuum’ en verraste de gasten met de meest bijzondere ballonfiguren.

Ballonkunstenaar Rinaldo in actie

Een lekker snackje tussendoor

Da’s toch mooi !

Maar Rinaldo had nog meer trucs achter de hand. Na de ballonnen ontpopte hij zich als een goochelaar die iedereen versteld liet staan met zijn magie.
Levende duiven die uit een sjaal of uit een plat klepje komen en die daarna in een konijn veranderen, geld dat zich vermenigvuldigd en flessen die op mysterieuze wijze zich omdraaien en nog veel meer, tot grote verbazing en vermaak van de gasten.

Een levende duif uit een sjaal, en je ziet niet hoe hij het doet……

Er werd goed voor de gasten gezorgd

Diner, muziek en prijsuitreiking

Als je bij Kees Palinckx bij Non Plus Ultra eet dan weet je dat het genieten is en dat bleek ook wel met het diner op de Verwendag. De Verwendag deed met het diner zijn naam eer aan.

De gastheer wens zijn gasten een smakelijke maaltijd (en dat zat wel goed)

Samen genieten van het heerlijke eten

Tussen de gangen door was er een optreden van de plaatselijk wereldberoemde zanger Marijn van Geel die in no time de dansers op de vloer kreeg en het was aanstekelijk want naast de gasten bleken ook de vrijwilligers niet stil te kunnen zitten.

Zanger Marijn kreeg al snel de dansers op de vloer

Ook de vrijwilligers konden niet stil blijven zitten……

Voor dat er met het dessert begonnen werd was er eerst nog een prijsuitreiking voor de spreekwoordenpuzzel. De wedstrijd ging per tafel en de gasten aan de gele tafel had de meeste spreekwoorden gevonden in de poster en kregen dus allemaal plechtig een medaille omgehangen.

Medailles voor de winnaars

Genieten van het dessert

Ook na het dessert werd er nog een tijdje lekker door gedanst en, zit je in een rolstoel, geen probleem, je wordt gewoon gezellig mee geduwd in de polonaise.

In polonaise door de zaal

Afscheid

Na een heerlijk dessert en nog een kopje koffie of thee was het voor de gasten weer tijd om naar huis te gaan, maar niet voordat ze bij de uitgang nog allemaal een mooie bos chrysanten mee kregen.

Sponsors

Links

Cookieinstellingen